Boekpresentatie ‘Het suikervogeltje’


Gisteren vond in het Zuid-Afrikahuis in Amsterdam de boekpresentatie plaats van Het suikervogeltje – Hoe de VOC weesmeisjes als toekomstige bruiden naar de Kaap liet uitvliegen. De auteur Pauline Vijverberg overhandigde het eerste exemplaar aan Martine Gosselink, hoofd van de afdeling geschiedenis van het Rijksmuseum. In het Rijksmuseum begon op 17 februari de tentoonstelling Goede Hoop – Zuid-Afrika-Nederland vanaf 1600.


Pauline hield een mooie inleiding die je hier kunt zien en horen.


Het eerste exemplaar overhandigde Pauline aan Martine Gosselink.


Pauline signeert haar eerste boek Alexine voor mij.


Uiteraard signeert Pauline ook haar nieuwe boek Het suikervogeltje! Ik ben heel benieuwd naar het verhaal.

Het was bijzonder om bij deze boekpresentatie aanwezig te zijn. Pauline geeft verder op zondag 26 februari een lezing in het Westfries Museum in Hoorn en op 3 maart is Pauline bij boekhandel Couvée-Benoordenhaeghe in Den Haag.

3 gedachten over “Boekpresentatie ‘Het suikervogeltje’

  1. “tja als het over weesmeisjes gaat is Berthi er bij.
    “Alexine” en “Het suikervogeltje” lijken me zeer interessante boeken .Ik heb nog boekenbonnen liggen ………………

  2. Dank je voor dit mooie verslag, Berthi! Het was bijzonder je te ontmoeten en te merken dat we de liefde voor boeken delen en dezelfde belangstelling voor weesmeisjes hebben. Je hebt er zelf een prachtig boek over geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *