Geborduurde (kinder)mutsjes op de Handwerkbeurs Zwolle


De maand januari is bijna voorbij, we staan al met één been in februari en voordat je het weet sta ik op de Handwerkbeurs in Zwolle. Van meerdere mensen krijg ik de vraag welke dagen ik op de beurs ben. Dat is dus elke dag! Ik hoop je op één van de beursdagen in Zwolle te zien.

Zoals je weet zal ik mijn collectie Chinese geborduurde kinderschoentjes en –laarsjes tentoonstellen op de Handwerkbeurs Zwolle. Maar daarnaast neem ik 34 geborduurde mutsjes mee die tevens te koop zijn. In Zwolle ga ik graag met jou op ‘reis’. Ga je mee?

Vanuit Zwolle gaan we allereerst naar Amsterdam om een bezoek te brengen aan de burgerweesmeisjes om meer te weten te komen over het handwerkonderwijs van de weesmeisjes. Hierna vertrekken we naar Zuid-Amerika om de landen Peru en Bolivia te bezoeken voor de fraai gebreide chullo mutsjes. Daarna gaan we verder naar de San Blas eilanden waar de Kuna-indianen wonen. De vrouwen dragen hier nog hun kleurrijke en traditionele kleding. We bekijken en bestuderen de techniek van de mola. Vervolgens reizen we richting Azië waar veel te zien is op handwerkgebied. We bezoeken China, Mongolië en Tibet. Fleurig handwerk met veel symboliek van de Miao en Dong krijgen we onder ogen. Hopelijk is je hoofd dan nog niet vol van al deze indrukken, want we trekken verder naar Oezbekistan en Turkmenistan waar onder andere de Yomud en Chowdur uit Turkmenistan mooie mutsjes dragen, en dat willen we toch niet missen… . Hierna maken we de lange reis naar Nederland terug, wel via Duitsland voor de jacquard damast mangeldoeken. In Nederland aangekomen bewonderen we oud gemerkt linnengoed, zoals linnen vrouwen- en mannenhemden en damasten servetten. Als laatste bezoeken we een adellijke familie.
O jee, vergeet ik Afghanistan. Als de situatie veilig is plannen we alsnog een bezoek aan dit land.
Zoals je leest wordt het een ondernemende reis waar we ook voldoende tijd gaan nemen om het vele handwerk te bewonderen en waar je onderweg iets moois kunt kopen als je dat wilt. Ik wens je alvast een mooie handwerkreis! Natuurlijk mag je onderweg foto’s maken om al dit fraais vast te leggen.

4 gedachten over “Geborduurde (kinder)mutsjes op de Handwerkbeurs Zwolle

  1. Zucht, niet te weerstaan die reis………..Nu nog tijd zoeken………En dan “boeken”?
    Ciao, Tineke

  2. Ik verheug me erop al dat moois te zien, ik ben er vrijdag met mijn zus Ineke!
    Gezellige beursdagen gewenst door Dorien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *