Handwerken zonder Grenzen 199


Vandaag kwam het nieuwe nummer van Handwerken zonder Grenzen met de post. Als je het blad openslaat zie je als eerste de inhoud. Veel mooie artikelen en divers, zoals: Grootste gehaakte deken, Borduurproject Oude Kerk, Draadschilderingen Mexico, Jubileum Fie van Dijk en Borduurbladen en -patronen. Zelf schreef ik voor dit nummer twee artikelen: Chinese geborduurde kinderschoentjes vol symboliek met daarbij een borduurmotief van één van de Chinese kinderlaarsjes door Bettina Lennert Sørensen geborduurd en Koning Willem I en koningin Wilhelmina in borduurwerk vereeuwigd. Het gaat om twee bijzondere borduurlappen, één ervan met het jaartal 1822, met een geslaagde zoektocht naar de borduurster. Overigens zijn alle schoentjes en laarsjes die in dit nummer staan afgebeeld te bewonderen op de Handwerkbeurs in Zwolle. Zelfs meer dan in het magazine staan.

Zoals we gewend zijn volgt na de inhoudsopgave het voorwoord van Boukje Mulder, hoofdredacteur Handwerken zonder Grenzen. Dit keer geeft Boukje niet alleen een toelichting over enkele artikelen, maar lees ik dat zij afscheid neemt van haar werk voor HZG. Ontzettend jammer! We gaan een gedreven en enthousiaste persoon missen met veel liefde voor handwerk en schrijven. En dat niet alleen, het was een plezier om met Boukje samen te werken. Ze had tijd voor je en stond open voor ieders mening. Nu Boukje HZG verlaat zal het magazine nooit meer hetzelfde zijn!


10 gedachten over “Handwerken zonder Grenzen 199

 1. Volgende week zal het wel in de winkel liggen en ga ik het kopen .
  Ben heel benieuwd naar je artikel.
  Wat jammer dat Boukje Mulder er mee stopt.
  Hoop je laarsjes in het echt te bewonderen in Zwolle.
  Goed weekend
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. @Truus, ik wens je alvast veel leesplezier en ik hoop je in Zwolle te zien!
  Jij ook een mooi weekend!

 3. @Dank je Berthi.
  Het artikel over de laarsjes ziet er mooi uit. Net opgehaald en zo genieten van jouw artikel.
  En ook nog Fair Isle breien! Geweldig mijn dag is helemaal goed.
  groetjes, Truus

 4. Ik zoek een patroontje voor een plooirookje voor een meisje van anderhalf heb u daar een patroontje voor ik wil graag weten hoeveel steken ik moet opzetten en op welke naalden.

 5. Prachtig die Chinese kinderlaarsjes. Ik kan in de tekst nog net lezen dat het draken voorstellen. Laat ik er nu goudvissen in zien……….. Geweldig vind ik al dat folkloristische handwerk. En voor mij is handwerk uit China en Japan nog een onontdekt terrein. Dus Berthi, op jouw weblog valt veel voor mij te zien en te ontdekken. Geniet op de handwerkbeurs komende maand.
  Groetjes, Tineke

 6. @Tineke, wereldwijd is er zo ontzettend veel mooi handwerk! Voor mij is het nog steeds een ontdekkingsreis waar ik van geniet.
  Nu op naar de Handwerkbeurs in Zwolle waar heel veel moois is te zien en te koop is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *