Bijzondere borduurlappen in HZG 199


Op 26 januari verschijnt nummer 199 van Handwerken zonder Grenzen waarvoor ik een artikel heb geschreven over Chinese geborduurde kinderschoentjes en -laarsjes. Vlak voor de deadline van dit nummer besloot ik om nog een artikel te schrijven omdat het verhaal te bijzonder is om te laten liggen. Naar mijn idee moet dit gedeeld worden met andere belangstellenden. Het gaat om twee zeer speciale borduurlappen die ik beschrijf met daarbij het verhaal van de zoektocht naar de borduurster. Uiteindelijk is het gelukt om haar te vinden.

Vanaf 1995 verdiep ik me in de Nederlandse merk- en stoplap, en borduurlap. Veel voorbeelden heb ik hiervan gezien, maar niet eerder zag ik zo’n bijzondere borduurlappen als diegene die ik beschrijf in Handwerken zonder Grenzen 199.

4 gedachten over “Bijzondere borduurlappen in HZG 199

  1. Je maakt me heel nieuwsgierig naar dit nummer.
    Gezellige avond
    groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *