Pippi Langkous


MaaikeW: ‘Het is bijna 2017 en bijna tijd voor carnaval. Pippi’s outfit uit 1968 is ook nu nog goed voor een verkleedpartij. In deze wintertijd zou Pippi zelf haar Zweedse visserstrui van het eiland Gotland aantrekken over haar zomeroutfit. Door deze trui in de Pippifilm te gebruiken is een stukje cultuur van Gotland vastgelegd. Ondanks mijn Zweedse taalkennis lukt het me niet om meer informatie over deze trui te vinden, misschien deze zomer in Zweden wel een echt exemplaar.’

Ken je de visserstrui van Pippi niet, kijk dan op het blog Hej Tjorven. Wil je meer weten over Astrid Lindgren, lees dan het net verschenen boek Deze dag, een leven. De biografie van Astrid Lindgren door Jens Andersen.

2 gedachten over “Pippi Langkous

  1. Ach ja Pippi! En de trui was een mooie trui. Dochterlief wilde er ook een maar daar is het nooit van gekomen.
    Soms zijn er nog afleveringen te zien op de Duitse tv.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *