Borduurwerk op jeans


De uitverkoop van de winterkleding loopt op zijn einde. Hier en daar zie je al de nieuwe voorjaarscollectie, zoals in de winkel waar ik vanmiddag was. Zo hoorde ik dat borduurwerk op jeans veelvuldig het straatbeeld gaat bepalen. Met het borduurpatroon in Handwerken zonder Grenzen 199, die eind januari 2017 verschijnt, kun je meteen aan de slag. Het motief is afkomstig van een Chinees geborduurd kinderlaarsje, te bewonderen op de Handwerkbeurs Zwolle van 9 tot en met 12 februari 2017.

4 gedachten over “Borduurwerk op jeans

 1. Ha, jaren 70 revival. Ik herinner me dat ik kleine figuurtjes borduurde op mijn broeken. Begin jaren 80 naaide ik zigeuner strokenrokken met bijpassende blouses van effen stof geborduurd met randjessteken gemaakt met mijn nieuwe naaimachine en repen van de stof van de rok die ik er op zigzagde………….
  Even een nostalgische gedachte op bijna de laatste dag van het jaar.
  Fijne jaarwisseling!
  Tineke

 2. Op broeken nooit genaaid want wij leidsters mochten geen broek dragen op school. Wel op bloeses bloemen geborduurd en dat was leuk om te doen.
  Kijk uit naar de HGZ in januari en de handwerkbeurs in Zwolle.
  Zonnige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. Het is hier al vaker gezegd: alles komt terug 😉
  Borduren op een spijkerbroek en op een opahemd (speciaal daarvoor op de markt gekocht) ja hoor……heb ik ook gedaan.
  Ergens op zolder liggen mijn “indiajurken” nog…dat komt ook nog weer ’n keertje.

  Alleen mijn figuurtje van toen……. LOL

 4. @Tineke, jij bent altijd al creatief geweest! Ik werk niet met de naaimachine want daar heb ik altijd ‘ ruzie’ mee.
  Jij ook een gezellige jaarwisseling!

  @Truus, voor de komende zomer kun je weer heerlijk aan de slag met borduren op een broek, rok, blouse etc.
  Leuk om je in Zwolle op de handwerkbeurs te zien!

  @Ine, klopt! De volgende stap zijn de indiajurken! Lijkt me trouwens erg leuk, niet dat ik ze zal gaan dragen hoor. 🙂 Wat goed dat jij je indiajurken nog hebt! Zuinig op zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *