Van Utrecht naar Leeuwarden en vervolgens naar Spanje


IneM: ‘Toch weer ’n textielkaart van mij ook al ben ik dit jaar niet zo veel weg geweest. Maar vandaag (11-12) naar Utrecht voor de tentoonstelling Heilig Schrift, Tanach/Bijbel/Koran in ’t Catharijneconvent. Geen plaatje uit de tentoonstelling maar wel borduurwerk! En ook toepasselijk in deze tijd v/h jaar.’

Afbeelding textielkaart: Presentatie in de tempel, detail van een aurifries op een kazuifel. Noordelijke Nederlanden, Amsterdam, circa 1510-1520.


MaaikeW: ‘Naar aanleiding van de Alma Tadema tentoonstelling deze textielkaart. Uit de documentaire Alma Tadema’s Dream komt naar voren dat de kleding op zijn schilderijen inspiratie is voor kleding in films (Fryslan dok van Omrop Fryslân) als Ben Hur en The Gladiator. Vanaf 1920 in Italy maar ook vanuit Hollywood is de filmindustrie geïnspireerd door de schilderijen van deze van oorsprong Friese schilder, de film Exodus: Gods and Kings is een recente inspiratie bevestigd door costume designer Janty Yates.’


MaaikeW: ‘Vanaf 14-10-2017 tot en met 2-4-2018 is er een tentoonstelling in het Fries Museum over Mata Hari. Aanleiding is het feit dat het in 2017 100 jaar geleden is dat Mata Hari werd geëxecuteerd. Ook wordt bekend of Margaretha Zelle daadwerkelijk een dubbelspionne is door openbaarmaking van het gerechtsdossier. Eigenlijk had ik je graag de foto willen sturen die Tresoar op haar website heeft staan naar aanleiding van de schenking van 48 brieven en 14 foto’s en waarop Margaretha Zelle als zichzelf staat met een hand tegen haar wang. Ze draagt iets moois van kant. Een tegenstrijdige foto in vergelijking met die waarop ze als Mata Hari afgebeeld staat.’


Een rokjeskaart van LiesP uit Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *