Handwerkbeurs Zwolle 2017

Alhoewel de meeste mensen druk bezig zijn met de voorbereidingen voor de komende feestdagen kijk ik alvast naar het nieuwe jaar. Een jaar waarin weer veel te gebeuren staat op handwerk- en textielgebied. Voorlopig richt ik me op de nieuwe editie van de Handwerkbeurs Zwolle die in 2017 groter zal zijn dan andere jaren. De Diezehal is erbij gekomen en dat is ook de plaats waar ik te vinden ben met de expositie Chinese geborduurde kinderschoentjes en -laarsjes.


Ik zal fraaie Chinese geborduurde kinderschoentjes en -laarsjes laten zien. Het zijn originele oude schoentjes en laarsjes. De geborduurde motieven bevatten veel symboliek en dat is een van de onderwerpen die ik behandel in een zes pagina’s tellend artikel dat ik voor Handwerkwerken zonder Grenzen heb geschreven. Er is ook een mooi motief van een kinderlaarsje op patroon gezet zodat je meteen aan de slag kunt met borduren. Dit alles is te vinden in nummer 199 van Handwerken zonder Grenzen die op 26 januari 2017 verschijnt. Het is de eerste keer dat de schoentjes en laarsjes worden tentoongesteld. Het is een unieke kans om ze van dichtbij te bewonderen en deze gelegenheid zal zich niet snel weer voordoen. Behalve de schoentjes en laarsjes laat ik ook kleurrijke geborduurde kindermutsjes zien.

De kindermutsjes zijn te koop. Verder zal ik onder andere mangeldoeken, oud gemerkt linnengoed zoals vrouwen- en mannenhemden, oude gebreide mutsjes uit Peru en geweven cocatasjes meenemen voor de verkoop. En uiteraard mijn boek Merk- en stoplappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam. Zoek jij iets speciaals laat het me dan weten, wie weet kan ik het voor je meenemen naar Zwolle.

De Handwerkbeurs Zwolle is van 9 tot en met 12 februari 2017.

2 gedachten over “Handwerkbeurs Zwolle 2017

  1. Wat een prachtige laarsjes zijn dit en geweldig dat je naar Zwolle komt. Zorg je ook voor mooi weer dan kom ik ook.
    Ben heel benieuwd naar je collectie wat je in Zwolle laat zien. De datum genoteerd van de HZG.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *