Hubert de Givenchy – To Audrey with Love I


De Franse couturier Hubert de Givenchy is een van de grote modeontwerpers van de 20ste eeuw. Hij werkte in dezelfde tijd als Christian Dior en Cristóbal Balenciaga en is dus met recht een levende legende in de geschiedenis van de haute couture. In nauwe samenwerking met Monsieur de Givenchy zelf presenteert het Gemeentemuseum een groots opgezet retrospectief van zijn oeuvre én een eerbetoon aan zijn prachtige muze Audrey Hepburn.


Hubert de Givenchy – To Audrey with Love geeft een uniek inzicht in De Givenchy’s werk dat de tijdspanne van een halve eeuw omvat, van de opening van Maison de Givenchy in 1952 tot zijn terugtreden bij het modehuis in 1995. De couturier zelf heeft talrijke van zijn meest geliefde creaties geselecteerd, waarvan sommigen nog nooit eerder voor publiek werden tentoongesteld.


De tentoonstelling is deels speciaal gewijd aan de bijzondere vriendschap en samenwerking tussen Hubert de Givenchy en Audrey Hepburn. Deze creatieve band begon in 1953 en bleef voortbestaan gedurende Hepburns leven. Als actrice droeg Hepburn de creaties van De Givenchy in enkele van haar meest bekende films, zoals How to steal a Million en Breakfast at Tiffany’s. De tentoonstelling zal schitterende ontwerpen tonen van Hubert de Givenchy, deels gedragen door Audrey Hepburn, maar ook ontwerpschetsen, tekeningen, foto’s en filmbeelden.


Mantelpak – donkerblauwe wollen crêpe – herfst 1962. Gedragen door Audrey Hepburn in de film Charade (1963).


‘Bettina Blouse’ en rok – wit katoen – bruin linnen – eerste collectie Hubert de Givenchy – zomer 1952. Tas – katoen – 1952.


Jurk – zijde – begin jaren ’60 van de vorige eeuw. Gedragen door prinses Grace van Monaco.Avondjurk – donkerrode faille – lijf geborduurd met stenen en franje – winter 1994.

Dit is de eerste fotoserie van de expositie Hubert de Givenchy – To Audrey with love. Wordt vervolgd.

3 gedachten over “Hubert de Givenchy – To Audrey with Love I

 1. Dank voor je prachtige kaart van Picasso. Heel bijzonder. Ik hoop je in Zwolle te zien.!

 2. Mooie collectie van deze modeontwerper en dit zou je nu ook nog kunnen dragen.
  De tulpenvazen op de tweede foto zijn ook een eerbetoon aan Audry Hepburn of is dit model vaas niet typisch Hollands?
  Gezellige zondag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. @Christien, ik hoop dat je de kaart nog niet hebt!
  Leuk om je in Zwolle te zien!

  @Truus, het is stijlvolle en tijdloze mode, daarom ook zo mooi!
  Ik weet niet wie de ontwerper is van de tulpenvaas, maar ik vermoed dat het om een Nederlander gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *