Japan en Taiwan

Matthijs was samen met zijn vriendin in Japan dat je kunt lezen in dit bericht en een bezoek aan Gion, het geisha district van Kyoto, lieten zij niet aan zich voorbij gaan.


Matthijs: ‘Een kaart uit hartje Gion, het geisha district. Of zoals ze in het Kyoto dialect zeggen, Geiko. … Als er een geisha wordt “gespot”, dan wordt ze meteen belaagd door fotograferende toeristen. Geen wonder dat ze zo snel door de straten lopen. Pokémon vangen is er niets bij.’

Matthijs heeft enkele foto’s van geisha’s gemaakt die ik binnenkort zal laten zien.


Thijmen verblijft voor een aantal maanden in Zuid-Korea dat te lezen is in dit bericht. Na zijn midterms in oktober had hij de tijd om een uitstapje van vijf dagen te maken naar Taiwan. Thijmen: ‘Taiwan is een schitterend, warm en een redelijk kalm en vredelievend land. Op de foto is een gebouw te zien ter ere van Chiang Kai-shek, leider van China mid 20e eeuw. Een erg groot tribuut aan hem.’

4 gedachten over “Japan en Taiwan

 1. Wat zijn jullie zoons bevoorrecht dat ze dit allemaal kunnen meemaken en bezoeken.
  En wij kunnen mee genieten van hun foto’s en kaarten dankzij jou.
  Zonnige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. @Truus, dat vind ik dus ook en fijn dat ze kaarten en foto’s sturen naar het thuisfront!
  … een zonnige dag? Het is hier grauw en grijs, hopelijk vanaf morgen een beetje zon!

 3. Ach Berthi had ik dat maar eerder gelezen dan had ik wat zon naar je toegestuurd!
  Vandaag eindelijk weer een zonnetje na de grijze dagen. Het nadeel is dat het buiten nu heel koud is. Arme kinderen die met hun lichtjes lopen voor St Maarten
  Goed weekend
  groetjes, Truus

 4. Meteen bij het zien van de ansicht met de geisha moet ik denken aan die prachtige tentoonstelling in Leiden en natuurlijk aan het boek en de film ‘Memoirs of a Geisha’. Én aan de film ‘Tomorrow-ashita’ uit 1988, die film laat het dagelijks leven zien vóór de atoombom op Nagasaki op 9 augustus 1945. Een indrukwekkende film, die in onze Westerse wereld niet bekend is. Georges Moustaki heeft op verzoek van de actrice Kaori Momoi op de melodie van de film de tekst van zijn chanson ‘Demain’ geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *