Rechtszaak Oilily


Oilily is in de loop der jaren regelmatig ter sprake gekomen op dit blog. Wil je alle eerdere berichten over dit familiebedrijf lezen, ga dan naar deze log en klik op de onderstreepte woorden. Vandaag lees ik in de Volkskrant dat het modehuis Oilily aan een familievete ten onder dreigt te gaan. Partijen troffen elkaar in een kort geding.

De eisers van het kort geding zijn Sophie Olsthoorn en Gijs de Kogel, dochter en schoonzoon van de Oilily oprichters Willem en Marieke Olsthoorn. Het gedaagde modehuis Oilily wordt vertegenwoordigd door zijn advocaat en algemeen directeur Stephan van Kruisselberge. In de ogen van de eisers is Van Kruisselberge niet meer dan een marionet van Sophies vader Willem Olsthoorn. Oilily is afhankelijk van diens geldleningen.
Sophie heeft geen contact meer met haar vader, zus en broer. Tot voor kort maakten Sophie en Gijs nog wel deel uit van het Oilily’s managementteam. Maar op 22 september kregen ze te horen dat ze er beiden uitvliegen. Ze vordert dat haar cliĆ«nten mogen terugkeren naar hun werkplek, de ontslagaanzegging ongedaan wordt gemaakt en dat de zeggenschapsverhouding in het bedrijf terugkeren naar de situatie van twee jaar geleden. De uitspraak is over twee weken.

Oilily staat er slecht voor, het bedrijf maakt sinds 2013 alleen maar verliezen. Van Kruisselberge voorziet voor 2016 een verlies van 800 duizend euro en voor 2017 een verlies van een half miljoen euro. Hij had het plan opgevat twee Oilily winkels te openen, maar Willem Olsthoorn ging daar niet mee akkoord. Van Kruisselberge: ‘Hij zei: ik ben er klaar mee. Op mijn beurt heb ik toen bij hem een forse verlaging van de huur en de rente kunnen bedingen. Maar dat ging wel onder voorwaarden…’ Van Kruisselberge moest maatregelen nemen en onder andere ontslag aanvragen voor Sophie Olsthoorn en Gijs de Kogel.

Bron: de Volkskrant

2 gedachten over “Rechtszaak Oilily

  1. He he wat jammer….weer een zaak in de problemen je hoort niet anders de laatste tijd !!

  2. @Licia Huizer-Lindenberg, hier gaat het nog eens om een familiebedrijf waar onderling met modder wordt gegooid. Triest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *