Zuid-Korea – Post


Het is in Zuid-Korea niet zo dat je op elke hoek van de straat ansichtkaarten kunt kopen. Ze zijn zelfs moeilijk te vinden. Uiteindelijk is het manlief en Thijmen toch gelukt om enige kaarten te bemachtigen. Maar dan moet er nog een postkantoor gevonden worden waar ze postzegels verkopen. Ook dat is goed gekomen zodat de kaarten naar de brievenbus in Gyeongju gebracht konden worden.


Vervolgens is het afwachten of de ansichtkaarten na een lange reis bij mij op de deurmat zouden vallen. En dat deden ze gelukkig waar ik uiteraard erg blij mee was!


De kinderen hadden het idee om voor mijn verjaardag diverse kaarten te versturen met op de achterkant telkens één of twee letters. Uiteindelijk zouden alle kaarten met de letters op de achterkant een felicitatiewens vormen. De kaarten uit Zuid-Korea vormen een onderdeel van dit kaartenproject. Twee weken lang kreeg ik elke dag enkele kaarten; uit Nederland, Zweden en Zuid-Korea. Heel feestelijk en ontzettend leuk bedacht! Een schitterend verjaardagscadeautje!

4 gedachten over “Zuid-Korea – Post

 1. Wat een geweldig idee Berthi.
  En een prachtig aandenken.
  Nu een mooie plexiglas lijst zodat he tegelijkertijd beide kanten kunt zien.

 2. @Jenny, een schitterend idee en inderdaad een mooi aandenken. Ik heb een mooi mapje met linnen omslag gevonden waar je zowel de voor- als de achterkant van de kaarten kunt zien. Hierin kan ik dan ook nog de foto’s van de voorbereiding van dit kaartenproject doen.

 3. Wat een geweldig idee om zo een verjaardagswens te sturen!
  En in zo’n mapje kun je nog eens alles bekijken.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 4. @Truus, alles is binnen handbereik met zo’n mapje en ik kan de extra foto’s toevoegen. Een kaartenproject van de kinderen in het klein, ontzettend leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *