Folklore de Bretagne – rokjeskaart


Tineke: ‘Helaas geen floating pen gezien in NormandiĆ« en Bretagne. We hebben er wel naar gevraagd maar kregen steeds te horen dat ze zo’n 6 jaar geleden wel verkocht werden, maar nu niet meer. Jammer. In Dinan (Bretagne) kwamen we wel een rek vd rokjeskaarten tegen. Een moeilijke keuze. Gaan we voor een fotokaart met een klein rokje, of toch maar voor een beeldvullende rokjeskaart met aanvullend borduursel. Die is het dus geworden. En ook niet de ezel met geborduurde sjaal (ane en culotte) (het borduurpatroon van ane culotte kun je hier vinden) of het meisje met de baby. Op deze kaart zie je op de achtergrond de zee en een typisch Bretons huisje. We hebben vooral rustige plekjes opgezocht. Dinan was de enige stad, mooie oude huizen. En natuurlijk gingen we weer naar Cancale, waar hard gewerkt werd in de oesterparken. We hadden aangenaam weer en konden elke ochtend op het balkon (met uitzicht op Mont St. Michel) ontbijten.’


Het kaartenrek dat Tineke fotografeerde in Dinan.


Tineke: ‘Gisteren zijn we traditiegetrouw naar het huis van Dior in Granville (zo’n 20 km van hier) geweest. Elk jaar wordt iets anders tentoongesteld. Helaas is fotograferen niet toegestaan en zijn er ook geen speciale tentoonstellingsansichten. Leuk is de combinatie van oude foto’s met kleding en in de vitrines de “echte” exemplaren. Een bontjasje dat Soraya op haar bruidsjurk droeg, een zwarte jurk van Marylin Monroe, kleding van Jacky Kennedy… Daarna via de trap (die Dior ook volgde om een zeebad te nemen) naar het strand.’

2 gedachten over “Folklore de Bretagne – rokjeskaart

  1. @Annelies van den Bergh, mijn collectie rokjeskaarten en textielkaarten groeit nog steeds. Ik ben er erg blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *