Zuid-Korea – Changdeokgung Palace


Het voorzitterschap van de studievereniging Interactie zit er voor Thijmen op. Nu kan hij zich helemaal richten op zijn laatste jaar van de master. De eerste helft van dat jaar wordt in beslag genomen door studiepunten te halen op de KAIST universiteit in Daejeon in Zuid-Korea. Op 20 augustus begon Thijmen aan zijn lange reis: van Düsseldorf naar Stockholm, vervolgens naar Hong Kong en vandaaruit naar Seoul. Na een verblijf van enkele dagen in Seoul ging Thijmen verder naar Daejeon. Begin januari 2017 komt Thijmen terug naar Nederland om het laatste deel van zijn master af te ronden. Op 26 augustus startte Thijmen met zijn reisblog waar hij zijn ervaringen en uitstapjes gaat beschrijven.


Manlief ging Thijmen opzoeken in Zuid-Korea en maakte uiteraard diverse foto’s waarvan ik de komende tijd het een en ander zal laten zien. We beginnen met het Changdeokgung Palace in Seoul dat meer dan 300 jaar het woonpaleis was van de Koreaanse koningen.


Wij hebben aan onze dakgoot een regenpijp om het water af te voeren, maar hier zie je in plaats van een regenpijp een decoratieve eend die het water uit zijn bek spuit.


Nederlandse winkels kom je overal tegen, ook in Zuid-Korea. Je hoeft de Hollandse koffie dus niet te missen.

8 gedachten over “Zuid-Korea – Changdeokgung Palace

 1. Wat hebben wij dan kleurloze gebouwen vergeleken met de gebouwen op de foto’s. En zo’n eend aan de dakgoot is toch geweldig?
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Leuk dat Thijmen nu in Zuid Korea is. Heel herkenbaar. Onze zoon heeft een vriendin in Seoel en is afgelopen zomer drie maanden daar geweest. Hij is nu weer terug met een reiskoffer vol verhalen over het land, de cultuur, de mensen en de andere manier van leven. Binnenkort gaat hij weer voor een paar weken naar Seoel. En begin volgend jaar komt ze hierheen. Wie weet wat er allemaal nog met Thijmen daar gaat gebeuren. Een hele ervaring zo voor hem daar!

 3. @Gonda, Leuk dat je zoon Zuid-Korea aan het verkennen is. Een Koreaanse vriendin is niet naast de deur, maar door internet, skypen en WhatsApp wordt de wereld steeds kleiner. De vriendin van Thijmen woont en studeert in Stockholm. Zij doet dezelfde studie als Thijmen.

 4. @Gonda, leuke kaart heb je gekregen uit Zuid-Korea. Ik ga nog schrijven over de traditionele kleding, met foto’s uiteraard.
  Ik kon op je blog geen reactie plaatsen, dan maar hier.

 5. Leuk, berichten met foto’s van een land waar we niet zo veel van af weten. En Peter is een goede fotograaf! Oppassen om niet onder de eend te lopen als het regent, want dan heb je een heftige straal op je hoofd………….
  Groetjes, Tineke

 6. @Tineke, via de foto’s en de verhalen leer ik Zuid-Korea steeds beter kennen. Er volgt meer…

  @Elma, fijn dat jij ook geniet van de foto’s uit Zuid-Korea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *