Fries Museum – Breien


MaaikeW: ‘Toen dochters en ik naar het Fries Museum gingen moest ik denken aan Hil Bottema’s boekje Merklappen, oud en nieuw uit 1942. Ze schreef een zin die me altijd is bijgebleven over een mem die met haar famkes het Fries Museum bezocht: zij samen 19 lentes, ik 42. “Breien” was ook voor hen een leuke tentoonstelling, Famke testte spontaan of ze nog kon breien en met Silke had ze plezier als ik mij om Rixt moest bekommeren. We hebben genoten.’


MaaikeW: ‘Op zoek naar een mooie textielkaart gerelateerd aan de tentoonstelling “Breien” in het Fries Museum stuitte ik op deze mixed & stitched photography van een kunstenares waarvan de goede kijker kan zien dat alles verknipt, verdraaid en verschoven is. De foto van deze kaart was voor ’t eerst te zien in 2012 bij de eerste solo-expositie van Saskia Wagenvoort. Haar werk is het bekijken langer dan de gemiddelde 20 seconden waard die nu nog niet gehaald wordt voor een goed schilderij.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *