Postzegels ‘Jaar van het Boek’


Vandaag verschijnt het velletje Jaar van het Boek met op tien postzegels tien bijzondere boeken uit de Koninklijke Bibliotheek afgebeeld. De boeken zijn met verschillende standpunten van bovenaf gefotografeerd: opengeslagen, voor- of achterkant, de rug van het boek of rechtop staand. PostNL liet de postzegels ontwerpen door grafisch ontwerper Niels Schrader, die de omgevallen boekenkast als uitgangspunt nam. Schrader: ‘Want als je die laat kantelen, komen de boeken verspreid in een horizontaal vlak terecht. Als je daar dan van bovenaf op neerkijkt, ontstaat een landschap van boeken. Vergelijk het maar met een satelliet- of luchtfoto zoals je op Google Earth ziet. Alleen hebben nu boeken de plek van gebouwen ingenomen.’

Tevens verschijnt vandaag een postzegelvelletje met het thema 100 jaar Schiphol en een paar dagen geleden verscheen Doutzen mode & muze.

5 gedachten over “Postzegels ‘Jaar van het Boek’

  1. @miekequilt, de keuze werd gemaakt voor de ontwerper.

    @Mien B., de kans dat Bruna ze heeft is groter dan de Readshop. In het verleden vertelde ze aan mij dat er een contract was tussen POSTNL en Bruna wat de levering van de nieuwste postzegels betreft waardoor de Readshop de nieuwe postzegels niet krijgt voor de verkoop. Vreemd hoor. Wij hebben geen Bruna in de stad vandaar dat ik tegenwoordig de postzegels online bestel.

  2. Ik bestel postzegels bij Collectclub.nl. Als je voor €25,00 besteld heb je geen verzendkosten en vaak krijg je nog wat extra zegels of postkaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *