Tupperware


We kennen allemaal de Tupperware-parties en wellicht ben je zelf wel eens bij een van je vriendinnen op bezoek geweest om de verhalen over de handige plastic bakjes/doosjes aan te horen. Door het enthousiasme ging je overstag om die praktische spulletjes aan te schaffen. Vervolgens gebruikte je de bakjes en doosjes een poosje om ze daarna achter in de keukenkast te laten verdwijnen. Althans, zo verliep het bij mij. Maar de bakjes wegdoen is ook alweer zo iets. Misschien zouden ze nog eens van pas komen. Nu lees ik in Tupperware Transparent dat veel Tupperware doosjes collector items zijn geworden.

De uitgave Tupperware Transparent verscheen in 2005 bij de tentoonstelling Tupperware in het Design museum te Gent. In het boek zijn artikelen opgenomen over de geschiedenis van Tupperware en vind je een overzicht van alle Tupperware producten die in de periode 1961-2005 werden verkocht in Europa. De publicatie is mooi verzorgd en ook nog eens verpakt in een speciaal hiervoor gemaakte plastic Tupperwaredoos. Dit gaat vast een collector item worden.

3 gedachten over “Tupperware

 1. Waarschijnlijk zijn er maar weinig huishoudens waar geen artikel van Tupperware te vinden is. De puddingvormpjes gebruik ik nog geregeld.
  Gezellige avond
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. @Truus, ik vermoed het ook, maar worden de Tupperware producten nog steeds zo goed verkocht?

 3. Geen idee maar vorig jaar stond op de zomermarkt hier een kraam met dames die deze producten verkochten en waar je eventuele kapotte deksels kon omruilen voor goede deksels. Ze hadden alleen maar Tupperware producten en niets anders -vervanging voor de parties? ?
  Gezellige dag
  groetjes, Truus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *