Handwerken 7.0


Vrouwen van Nu presenteert in het Nederlands Openluchtmuseum Handwerken 7.0. Iedere laatste zondag van de maand in de Houtloods. Tijd: 12.00-15.30 uur

Zaans stikwerk, open naaiwerk, stoppen, kantklossen, borduurtechnieken en kralen borduren zijn bijzondere technieken. Ze maken deel uit van ons erfgoed, maar ze staan ook op de lijst van bedreigde soorten. Het project Handwerken 7.0 van Vrouwen van Nu steekt deze ambachtelijke handwerktechnieken in een modern jasje en biedt in samenwerking met het platform Modemuze een serie workshops aan.

De producten zijn ontworpen samen met Sint Lucas, de opleiding voor creatief vakman. De workshops Handwerken 7.0 worden begeleid door ervaren handwerksters die je de kneepjes van het vak leren. In het workshopmateriaal dat je ontvangt wordt alles nog eens helder en duidelijk toegelicht.

28-08-2016 STITCH EN STUFF, Zaans stikwerk maak je zo!
28-08-2016 DUTCH DARNINGS, de kunst van het stoppen
25-09-2016 KLOSSEN LOS, kantklos je eigen kant
25-09-2016 BLING IT ON, borduren met kralen en pailletten
30-10-2016 BLING IT ON, borduren met kralen en pailletten
30-10-2016 KLOSSEN LOS, kantklos je eigen kant

Koop je ticket via Vrouwen van Nu/Handmade by you.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *