Lezing in Zutphen


De expositie Chinezen in Zutphen is tot en met 14 augustus 2016 te zien. Gisteren hield Mieke Gorter een lezing in de IJsselsalon. Mieke vertelde een boeiend verhaal over de nationale minderheden in de provincie Guizhou in China. Met enige regelmaat reist Mieke naar deze provincie.


De eerste borduuroefening maken de meisjes op deze voetzooltjes.


Een prachtig resultaat.


Bij de lezing waren drie jongeren uit China: Artists in residence. Mieke had een doos bij zich die gevuld is met 56 poppetjes, dit zijn de sinds 1979 56 erkende nationale minderheden van China. Op de foto wijst de artist in residence zijn nationaliteit aan. Hij is van de Hani uit de provincie Yunnan in het zuidwesten van China.

5 gedachten over “Lezing in Zutphen

 1. Dat was vast een heel interessante lezing. Jammer dat ik er niet bij kon zijn. Maar ja je kunt niet alles. Ben wel weer een Chinees borduurwerkje begonnen nav je vorige stukje.
  Gezellige avond
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. @Truus, het aanbod is zo groot waardoor we niet overal naar toe kunnen gaan. Iedereen moet keuzes maken. Wel ontzettend leuk dat je n.a.v. van mijn vorige bericht een Chinees borduurwerkje aan het maken bent. Geniet van het borduren!

 3. Had er al over gelezen 🙂
  Het is zoals je zegt: je moet soms keuzes maken. Maar dan zijn er altijd wel anderen die voor bv. deze lezing kiezen en dit met ons willen delen. Dan zijn we er op die manier tóch een beetje “bij” geweest.

  groetjes ine

 4. beste, wij hebben ook zo n doos met 56 poppetjes. weet u misschien hoeveel zoiets waard kan zijn?
  vriendelijke groet, peter en Francisca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *