Breien of de cel in


De breiwinkel waar Amanda McCabe inkopen wilde doen.

De Telegraaf – 13 juli 2016: ‘Een Engelse rechter heeft een vrouw een wel heel opmerkelijke keus gegeven: de cel in of breien.
De vrouw, Amanda McCabe uit het Schotse plaatsje Dundee, wordt ervan beschuldigd een andere vrouw te hebben mishandeld tijdens een verkeersruzie. McCabe werd boos omdat de andere vrouw haar had beledigd tijdens een invoegmanoeuvre, achtervolgde haar slachtoffer enkele kilometers, reed haar op een parkeerterrein klem, rukte het portier open en stompte haar in het gezicht. Voor de rechter ontkende ze dat ze haar slachtoffer had achtervolgd. Ze was haar toevallig tegengekomen op het parkeerterrein waar zij moest zijn om inkopen te doen bij een breiwinkel. De rechter bedacht zich geen moment en stelde haar voor de keuze een aantal kledingstukken te breien en die te verkopen voor het goede doel of de cel in. McCabe – die al een strafblad had – bedacht zich eveneens geen moment en zei twee tot drie dagen per kledingstuk nodig te hebben. In december moet McCabe de rechter laten zien dat ze voldoende stukken heeft recht gebreid om uit de cel te blijven.’

10 gedachten over “Breien of de cel in

 1. Leuk stukje Berthi!
  Wie betaalt het breigaren deze vrouw of de rechter?
  Geweldig dat je weer vaker in blogland bent.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Kijk hier hebben we wat aan. Breien voor een goed doel. Ik mag die rechter wel.

 3. @Truus, ik mag hopen dat de vrouw het breigaren betaald! Het is al zo’n milde straf (eigenlijk geen straf voor een breister) die zij krijgt.

  @Niesje, af en toe plaats ik weer berichtjes, maar niet meer elke dag!

  @Hilda, de vrouw komt er goed vanaf met deze ‘straf’.

 4. Wat een feest, bij toeval ontdekt. BERTHI is er weer.

  Dat is nog eens een goede rechter met een breistraf.
  Zo zijn er in dit land nog heel veel klusjes te bedenken als straf.
  Doelloos zitten in de cel heeft ook geen zin.

 5. Ha Berthi, jij ook weer aan het bloggen! Leuk. En het lijkt mij best wel een straf om in 3 dagen een trui te moeten breien. Zou er toch voor hebben gekozen. :-).

 6. @Yvonne, zo af en toe verschijnt er weer een bericht op mijn blog.;-)

  Mij zou het niet lukken om in drie dagen een trui te breien! Voor jou als zeer ervaren breister zou dit geen probleem zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *