Oldtimers samen met mode


Vorige maand brachten Matthijs en zijn vriendin een bezoek aan het Automuseum in Málaga. Zij waren zeer te spreken over de combinatie oldtimers met de mode.


Het Automuseum is gehuisvest in een oude tabaksfabriek uit 1923. De Portugese verzamelaar en directeur van het museum João Magalhães heeft zijn verzamelwoede overgenomen van zijn vader. Het oudste exemplaar in zijn collectie is een Amerikaans koetsmodel uit 1897 (Winner). Daarna worden de wagens steeds een stukje jonger. Stuk voor stuk hebben ze een opvallend design of een bijzonder verhaal. Van grote bolides waar staatshoofden graag in werden gezien, tot eenvoudige wagens.


De beroemde Campbell Soup Jurk.Er zijn verschillende modieuze creaties te bewonderen van bekende namen uit de modewereld, waaronder Chanel en Dior.


Foto’s: Matthijs Smith

5 gedachten over “Oldtimers samen met mode

  1. Geweldig dat ze de kleding uit dezelfde tijd als de auto bij elkaar tentoonstellen. Zo krijg je een mooi tijdsbeeld.
    gezellige dag
    groetjes,Truus

  2. Oog voor synergie, samenhang en context. Een loepzuiver voorbeeld van: “Zo moeder zo zoon”. Buitengewoon bijzonder Berthi, deze appel valt niet echt ver van de boom.

  3. Er wordt aan je gedacht Berthi, ook op vakantie, dat is leuk!
    Dit soort combinatietentoonstellingen zijn wel slim. Het beeld versterkt elkaar en het publiek wordt breder bediend. Ik houd ook wel van mooie oude auto’s, maar vind automusea vaak saai. Wel lijkt mij de grote hoeveelheid daglicht funest voor de kwetsbare kleding, maar voor een korte periode misschien?

  4. @Evelien Verkerk, Matthijs en zijn vriendin zijn niet zo begaan met auto’s, maar dit museum vonden ze wel heel verrassend. Ik mag toch aannemen dat men rekening houdt met het daglicht en de belichting. Misschien heeft de eigenaar een enorme collectie kleding en wisselt hij zijn opstelling regelmatig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *