Au Bon Pays Bourbonnais


Tineke: ‘Zijn we op een regenachtige dag in Vichy (er wordt 8 mei 70 jaar bevrijding herdacht en alles is gesloten) komen we ineens een rokjeskaart tegen. De streek waar Vichy ligt is Bourbonnais en is onderdeel van de Auvergne. De ronde uitgedoofde vulkaankegels vallen duidelijk op. Of de klederdracht van het paartje klopt weet ik niet. De kleinere figuur heeft een draailier in z’n handen en die worden vlakbij gemaakt (in Jenzat). Wij waren in een gîte, omgebouwde pigeonnier (duiventil) met uitzicht ’s avonds op de lichtjes van Clermont Ferrand. We zijn op doorreis naar onze eerste week (gîte eco) op een berghelling aan de Tarn. Van daaruit gaan we een dagje naar Albi. Ik lees dat de draailier de beroemdste volksdans uit de Auvergne, de bourrée, begeleidde.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *