Foto’s Textiel Festival 2015 in Leiden


We gaan verder met het Textiel Festival in Leiden. Als eerste beginnen we met het project Koperwaren van Karin Marseille.


Machinale breisels van koperdraad, opgespannen met verenstaal en bewerkt met ambachtelijke textieltechnieken. Ze zijn de basis voor hoofd/gezicht bedekkende accessoires, klassiek van vorm, met de cirkel als basis.


Het project gaat over het vastleggen en registreren van het universele karakter van de vormen. Deze komen terug in de klederdrachten van alle culturen, religies, tijden en leeftijd.De Leidse kunstenaar Resi van der Ploeg bouwde een mierenhoop waar veel Merkwaardige mieren overheen kunnen kruipen.Fascinator van Gerry van Dam.


Fascinator van Fiet de Jong.


De Leidse kunstenaar Astrid Vlasman maakte samen met de handwerksters van Vrouwen van Nu een prachtig monumentaal beeld, Glamourbenen. De benen laten heel veel verschillende ambachtelijke handwerktechnieken zien.


Barbara van Druten maakte samen met de kantklossters van de LOKK dit werk.


Morgen is de laatste dag van het Textiel Festival 2015 in Leiden. Van 10.00 tot 16.00 uur heb je nog de gelegenheid om al het moois te gaan bewonderen.

7 gedachten over “Foto’s Textiel Festival 2015 in Leiden

 1. Een zeer originele, een creatieve,een vindingrijke tentoonstelling.Was het maar niet zo ver! Knap werk!M.H.

 2. Bedankt voor je mooie foto’s ..dat is.. nog even nagenieten !!

 3. Ik ben gisteren de hele dag geweest en dat was veel te kort! Volgende keer minstens twee dagen inplannen. Ik vond ook Scheltema erg inspirerend, maar ook het Leidse Volkshuis, en dan al die kleinere verrassingen her en der in de stad.

 4. Dank je wel Berthi voor jouw verslag van het Textielfestival.
  Zo heb ik toch een indruk gekregen van al deze werkstukken.Leuk ook de benen van de Vrouwen van Nu-zag er een bekend been hangen van mijn vriendin.
  goed weekend
  groetjes,Truus

 5. Mooi verslag Berthi.
  Ik heb genoten van drie dagen textielfestival.Wat zijn er toch veel kunstenaars die met naald en draad prachtige dingen kunnen maken.

 6. Dat is even genieten geweest. Leuk om al die projecten te zien die door verenigingen gemaakt zijn o.l.v. een kunstenaar. Heel bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *