Oranje Husqvarna naaimachine


Oranje naaimachine, oranje lectuurmand, oranje kopjes, oranje muur, oranje schoenen, oranje broodtrommels en ga zo maar door. Zoals je begrijpt zitten we met de kleur oranje helemaal in de jaren zeventig van de vorige eeuw.

9 gedachten over “Oranje Husqvarna naaimachine

 1. Tweede zoon werd 8 februari 1974 geboren en te slapen gelegd in een babykamer volledig gestyled in oranje, tot en met het kunststof babybadje, handdoeken en washandjes en verdere accessoires aan toe. Het door mij gehaakte babyjasje was oranje en afgebiesd met… bruin. Ook het mini-maillotje was in diezelfde koninklijke tint. Er zijn kleuren die nooit vervelen. Neem nou het Hollands rood, wit en blauw. Altijd fris en nooit uit de mode geraakt. Niet dan?
  Of ik het bewaard heb, dat eerste stelletje waarmee ik mijn ‘schat’ overgelukkig het ziekenhuis uit droeg… ja, natuurlijk. Dat gaat nooit weg. Te dierbaar!

 2. Niet alleen de kleur oranje….wat dacht je van die stenen met planken boekenkast? Dat wordt nu ook niet meer gedaan iedereen gaat nu kijken bij geel-blauw jeweetwel

 3. @Dorien, deze foto heb ik in het Openluchtmuseum in Arnhem gemaakt!:-)

  @Puck, mooie dierbare herinneringen!

  @Ine, tja, het is nu de tijd van de BILLY boekenkast. Maar die hebben wij niet in huis!:-) Sinds 1981 hebben wij Lundia voor de studeerkamer. Eerst donkerbruin, toen donker grijs en sinds kort heel licht grijs!:-)

  @Jenny, een collectors item! Goed bewaren en gebruiken!

 4. Die paar keer dat ik pogingen heb ondernomen om hem te gebruiken moest hij eerst gesmeerd worden. Maar bewaren doe ik hem wel.

 5. Kort geleden is ons oranje wekkertje gevallen en nu kapot. Wat wij erg jammer vinden, geen batterijen en gewoon opwinden en de wektijd instellen. Het wekkertje heeft al heel wat reizen meegemaakt.

 6. Wat herkenbaar. Binnenkort gaan bij ons de laatste restjes 70er jaren verdwijnen. De toilet wordt opgeknapt. De tegels die er nu in zitten, hebben oranje bloemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *