Voorbereidingen Textiel Festival Leiden 2015


Nog slechts zeven nachtjes slapen en dan is het zover, voor de vijfde keer gaat op 13 mei 2015 het Textiel Festival van start. De laatste hand wordt gelegd aan de voorbereidingen, ieder op zijn/haar eigen manier. Licia Huizer borduurde de Sleutelstad Leiden, MienB. leverde een bijdrage voor het poppenproject van Stichting Textiel Plus en maakte patchwork driehoeken voor de tipi-tent.


MienB. kleedde de pop (uiteraard) aan met een Vlisco stofje. Foto: John Drop

Je kunt online bieden op de Kiwanis poppen die door kunstenaars zijn bewerkt tot ware kunststukken. Op zaterdag 9 mei om 12.00 uur sluit de veiling. De hoogste bieder op dat moment is eigenaar geworden van het kunstwerk. De gehele opbrengst van deze veiling komt ten goede aan de Stop Tetanus Actie van Kiwanis in samenwerking met UNICEF. Ga naar de site poppenveiling en klik vervolgens op het woord poppen en je krijgt alle 195 poppen te zien waarop geboden kan worden.


MienB. leverde als lid van het Quiltersgilde zo’n acht patchwork driehoeken (gemaakt met – alweer – Vlisco stofjes) voor de tipi-tent die te zien zal zijn in de Pieterskerk.
Foto: Quiltersgilde

De tipi ‘WOKIKSUYE’, wat ‘aandenken’ betekent in de taal van de Lakota-Sioux indianen. Met de tipi wordt aandacht gevraagd voor een verdwijnende cultuur. De tent wordt opgebouwd uit vele gequilte driehoeken, gemaakt door leden van het Quiltersgilde. De tent wordt bekroond met vier door Petra de Haas geboetseerde dierenkoppen in de vorm van waterspuwers. De dieren die hiervoor gekozen zijn hebben allemaal hun speciale betekenis in deze cultuur: vis, slang, adelaar en muis.

1 gedachte op “Voorbereidingen Textiel Festival Leiden 2015

  1. Mijn schoonzus die in Leiden woont,zal uitzoeken waar mijn tipi-stukje hangt.
    De zakdoekjes ken ik niet,maar weet wel dat er veel voorwerpen zijn gemaakt om de bevrijding te herdenken.
    Het dagboek trok mijn aandacht vanwege de naam-dit was de naam van mijn man.Het is geen familie maar de foto van de jonge vrouw lijkt op mijn schoonmoeder in haar jeugd.Terwijl ze geen Geerts was maar een Spijker.
    veel plezier in Leiden Berthi
    groetjes,Truus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *