Kostuum van Gaultier voor Manneken Pis


De Franse modeontwerper Jean-Paul Gaultier heeft Manneken Pis donderdagavond aangekleed ter ere van de 20e verjaardag van de Pride in Brussel. Dat is een homofeest met als hoogtepunt een parade op 16 mei, vergelijkbaar met de Gay Pride in ons land.

Manneken Pis draagt een zwart-witte outfit en heeft een muts met horens. Die moeten het rebelse karakter van het mannetje dat op straat plast weerspiegelen. ‘Manneken Pis heeft een air van ironie en humor die ongelooflijk is voor een nationaal monument’, aldus Gaultier.

In 2016 moet het nieuwe Manneken Pis Museum gereed zijn. Zijn uitgebreide garderobe, bestaande uit zo’n 923 kostuums, gaat dan verhuizen van het Broodhuis op de Grote Markt in Brussel naar de Eikstraat.

Foto: EPA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *