Koningsdag nieuwe stijl


Vandaag vierde koning Willem-Alexander zijn 48ste verjaardag in Dordrecht. Aan deze stad de eer om de eerste Koningsdag nieuwe stijl te organiseren. De koning en de koninklijke familie arriveerden rond 11.00 uur bij het Groothoofd in Dordrecht. De koninklijke gasten arriveerden per waterbus, waar het programma begon met een ‘grande parade’ op het water van oude en nieuwe vaartuigen. De prinsesjes Amalia, Ariane en Alexia volgden een groot gedeelte van het programma in Dordrecht.


Het gezelschap kreeg een toer langs alle ‘iconen’ van Dordrecht. Niet alleen te voet, maar ook per boot en elektrisch vervoer. Op het Hof van Dordrecht opende de koning een historisch museum rond de eerste Vrije Statenvergadering in 1572. De rondleiding eindigde op het Statenplein voor een grote feestelijke afsluiting onder de noemer ‘De Dordtse jeugd is het einde’.

Foto’s: ANP

7 gedachten over “Koningsdag nieuwe stijl

  1. Berthi..op een rustiger dag ook maar eens een rondje Dordrecht maken ??

  2. Ik wist niet dat Dordrecht zulke mooie plekjes had, moet er snel eens naar toe. Het is zò dichtbij! Koningsdag nieuwe stijl mag van mij zo blijven.

  3. @Licia Huizer, doen we! Gezellig! Alleen weet ik nog niet wanneer, want het is hier elke dag een drukke bedoening in huis.

  4. Zelfs mijn nichtje, de winnares van de modeontwerpwedstrijd, stond op het plein met twee mannequins in de witte creaties, geïnspireerd op de witte rouwkleding die koningin Wilhelmina droeg bij de begrafenis van prins Hendrik en de beroemde witte Wilhelmina pepermunt.
    /Users/gerardquak/Desktop/11150981_425459557635072_3856092974839384209_n.jpg

  5. Het spijt me dat ik de foto van mijn nichtje niet kan plaatsen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *