Dromen van Shakespeare – Fantasiekostuums van Rien Bekkers


Tjonge, wat komen er toch veel mooie tentoonstellingen op het gebied van textiel/handwerk. Vandaar vandaag wederom een aankondiging van een geweldige expositie, namelijk Dromen van Shakespeare – Fantasiekostuums van Rien Bekkers in Het Noordbrabants Museum. Vanaf 16 mei tot en met 23 augustus 2015 worden vijfentwintig kostuums en schetsen gepresenteerd die Rien Bekkers maakte voor beroemde Shakespearevoorstellingen. De kostuums refereren aan de zeventiende-eeuwse mode, maar dit gebeurt met een knipoog. De kostuums zijn in 2009 in Korea getoond en in 2013 in het A.A. Bakhrushin Theatermuseum in Moskou als onderdeel van het Nederland-Ruslandjaar. De expositie in Het Noordbrabants Museum is de primeur in Nederland.

Op 20 augustus 2005 begon ik met dit blog en het tweede berichtje dat ik plaatste op 21 augustus 2005 had als thema de theaterkostuums van Rien Bekkers. In 2012 zag ik het theaterkostuum dat ik in mijn tweede berichtje liet zien op de expositie Textiel-Theater-Textiel in Museum de Kantfabriek. In 2013 zag ik in het Amsterdam Museum wederom prachtige creaties van Rien Bekkers. De komende expositie in Het Noordbrabants Museum wil ik dus niet missen.

De foto van Rien Bekkers is gemaakt door Ade Adinata.

3 gedachten over “Dromen van Shakespeare – Fantasiekostuums van Rien Bekkers

  1. prachtige kostuums. Ik heb ze ook, dankzij jouw vermelding, in het Amsterdams Historisch Museum gezien. En nu weer een heel andere serie, ga er zeker naar toe.

  2. Zo maken ze ook de kostuums voor de Shakespeare spelen hier in Diever.
    Dit jaar wordt Romeo en Julia opgevoerd.Nu maar duimen voor droog weer want het wordt in het openlucht theater opgevoerd en ze spelen vaak door tenzij het erg regent of bij onweer dan stopt de voorstelling.
    gezellige zondag
    groetjes,Truus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *