Modemuze


Modemuze is een platform voor liefhebbers van mode en kostuums in Nederland: ter inspiratie, ontdekking en verdieping. Modemuze wil online collecties en verhalen met elkaar verbinden als een bron van inspiratie voor een breed publiek.

De tienduizenden kleren en accessoires vertegenwoordigen samen voor het overgrote deel vijf eeuwen mode- en kostuumgeschiedenis, beginnend bij de 16e eeuw en eindigend vandaag. De mode- en kostuumcollecties van musea zullen in fases op dit platform vindbaar en doorzoekbaar worden gemaakt. Modemuze werkt samen met Europeana Fashion, een Europees portal voor mode-en kostuumcollecties, aan het beschikbaar maken van mode en kostuumcollecties online.

Modemuze is een initiatief van Amsterdam Museum, Centraal Museum Utrecht, Fries Museum Leeuwarden, Gemeentemuseum Den Haag, Museum Rotterdam, Paleis Het Loo en Rijksmuseum.

Ter gelegenheid van de lancering van hèt mode- en kostuumplatform is in de balzaal van grachtenmuseum Museum Willet-Holthuysen uit alle initiatief nemende musea een week lang een bijzonder collectiestuk te zien. De zeven kostuums zijn te bewonderen tot en met 29 april 2015.

1 gedachte op “Modemuze

  1. heel erg bijzonder Berthi!! bedankt vd info, ik speel t door…
    🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *