Collectie Veenhuizen

De geschiedenisserie De IJzeren Eeuw over de negentiende eeuw ging op 3 april van start. Per aflevering staat een historisch figuur centraal. De eerste aflevering ging over een man die de Oranjes het liefst willen doen vergeten: Lodewijk Napoleon, de allereerste koning. Verder komen onder anderen de steenrijke weduwe Borski aan de orde, de Rooms-Katholieke architect Pierre Cuypers, feministe Betsy Perk en textielfabrikant Van Heek. Gisteren was de aflevering Land zonder paupers te zien. Johannes van den Bosch en Klaas Visser stonden centraal. Het ging over de voormalige koloniƫn in Frederiksoord, Veenhuizen en Ommerschans. Heb je de uitzending gemist, dan kun je die hier alsnog bekijken.


Tijdens de Dutch Design Week in oktober 2014 was er een expositie te zien van Collectie Veenhuizen.

De ontwerpen die voor Collectie Veenhuizen doorontwikkeld worden zijn producten, systemen, diensten en ervaringen waaraan verhalen, die eigen zijn aan Veenhuizen, ten grondslag liggen.


De projecten die in de collectie een plaats krijgen hebben een verbinding met de geschiedenis en de actualiteit van Veenhuizen. Ze zijn gekoppeld aan de wisselwerking tussen bewoners-gedetineerden gevangenispersoneel-ondernemers-bezoekers en de levensverhalen in boeken en verslagen. Het zijn ook de verhalen van het landschap, de grondstoffen uit het landbouwbedrijf en de tuinen, de locaties, het museum en de monumenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *