Geborduurde reis-etui


Op 31 januari tijdens de ontmoetingsdag van Merkwaardig in Nijkerk had MoniqueK een mooi geborduurde reis-etui bij zich. Deze werd door mij op de foto gezet, ik had immers nog ongebruikt stramien liggen…


MoniqueK bewaart in het mapje borduurspulletjes dat ze meeneemt als ze met de trein reist.


In mijn voorraad lag nog een stramien lapje met ingeweven rode randen. Mooi om dit te gebruiken voor een vergelijkbaar reis-etui.


Na de paasbrunch op eerste paasdag pakte ik naald en draad en ging aan de slag.


De reis-etui van MoniqueK werd als inspiratie gebruikt.


De naam MoniqueK ben je al eerder op dit blog tegengekomen. Bijvoorbeeld: hier (burgerweesmeisje), hier (naamkaartje), hier (fietsbandenketting) en hier (tasjesketting).

11 gedachten over “Geborduurde reis-etui

 1. Leuk idee om zo’n etui te maken.En de knopen van Monique zijn prachtig!
  Ben benieuwd hoe die van jou er straks uitziet-de voering is een mooie lap.
  veel borduurplezier
  groetjes,Truus

 2. @Truus uit Drenthe, de eerste drie foto’s laten de reis-etui van MoniqueK zien en de onderste drie foto’s laten de reis-etui zien zoals ik die heb gemaakt.

  MoniqueK heeft een rood stofje als voering gebruikt en ik heb een stofje gepakt dat ik jaren geleden heb gekocht bij IKEA, met de bedoeling om er kussenhoezen van te maken…

 3. Heel leuk. En volgens mij heb ik er ook nog een ongebruikte lapje in de kast liggen. Ooh en het schiet me te binnen, in ongeveer 1974 stonden wij voor het eerst samen op een camping in Hoenderloo. In Apeldoorn kocht ik ook zo’n lapje. De bedoeling was om er een echte voor die tijd moderne merklap van te maken. Het is een broddellap geworden. .. Daar kan ook wel een etuitje van….. .

  Veel groeten van Jantje.

 4. @Jantje, zeker weten! Maak er een leuke reis-etui van! Het is een ontzettend leuk werkje om zo even tussendoor te maken! Enne… je hebt er erg veel plezier van!

 5. @Ton Wolswijk, MoniqueK had deze fraaie knoopjes. Ik heb twee knoopjes met haar geruild voor oude wasknijpers! 🙂

 6. Het ziet er leuk uit
  Heerlijk als je ldeeen mag delen..Ja die knoopjes maken het af.Gtoet Hannie

 7. Berthi,leuk idee dat tasje. Als voorbeeld van de tasjes ketting van 2009 maak ik een tasje voor een jarige- meestal een kleinkind-stop daar myn goede wensen in en vraag die wens voor te lezen Ze vinden het prachtig.Bedankt MoniqueK. Hannie G.

 8. @Marijna, ik probeer er aan te denken.

  @Hannie Gamlieli, leuk idee en een mooie blijvende herinnering voor de kleinkinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *