Vrouw en Werk


Tineke: ‘Met enige vertraging is hier de kaart uit Helmond. Tot 1900 werden kantoren louter bevolkt door mannen. Typemachine en telefoon brachten hierin verandering. Voor het werken met deze apparatuur achtte men ongehuwde vrouwen uit de burgerij uitermate geschikt. Zo te zien heeft de dame in kwestie een kleurig gebreid deux-pi├Ęce aan. Dat past weer bij jouw textiel-interesse. Bovendien draagt de schrijfmachine jouw (of eerder gezegd Peters) familienaam.’

De tentoonstelling Vrouw en Werk in het Gemeentemuseum Helmond is te zien tot en met 7 juni 2015.

3 gedachten over “Vrouw en Werk

  1. Gelijk TINEKE even aangeklikt.. weer zo’n bijzondere film te zien van Jimmy Nelson …..er is altijd veel te genieten op haar BLOG !!

  2. En nu zit bijna elke vrouw achter de computer. En we gebruiken ze niet alleen voor brieven/mails schrijven. Wie had dat ooit gedacht. Of je nu bij de eettafel wil zitten of je ligt in bed de laptops hoort nu bij je sociale leven.

  3. @Licia Huizer, helemaal mee eens!

    @Hilda, er is ongelofelijk veel veranderd in een relatief korte periode! De computer is niet meer weg te denken uit ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *