Opruim-goeroe


Op dit moment houd ik ook erg van opruimen, maar lege boekenplanken? Ik laat juist een boekenkast op maat maken zodat ik mijn boeken een mooie plek kan geven die ze verdienen. Opruim-goeroe Marie Kondo kan ook te ver gaan.

7 gedachten over “Opruim-goeroe

 1. En het boek van Dirk Kok waar je over schreef hoort er zeker in. Is hier net met de post gekomen en het ziet er zo mooi uit.

 2. @Martine, ontzettend leuk dat je al zo snel het boek van Dirk Kok hebt besteld! Wij gaan voor gevulde boekenplanken met mooie boeken! Dat is op en top genieten!

 3. Een lege boekenkast, dat lukt alleen maar als je net de dozen van Ikea uitgepakt hebt en een poging doet om de boekenkast in elkaar te zetten. Maar het is heerlijk als je langs je volle boekenkast loopt. Altijd liggen er nog wat boeken dwars over de boeken, net niet genoeg plaats.

 4. Mijn boeken zijn net als vrienden, daar doe je toch geen afstand van! Nee die Goeroe ruimt haar eigen spullen maar op, ik vind mijn kleding wegdoen al een hele toer en dan wordt het nog hergebruikt! Groetjes
  Lida

 5. Heerlijk “over the top”, deze spotprent. Mijn rommelige, overvolle boekenkasten zijn een schatkamertje voor mij en dat houd ik mooi zo! Af en toe zet ik wat recht of stof ik wat af bij een poetsaanval en ondertussen denk ik grinnikend aan de theedoek die ik eens kreeg van mijn overbuurvrouw als dank voor het verzorgen van de planten. Daarop staat een ijverig poetsende, lachende huisvrouw afgebeeld en de bijgaande tekst luidt “a clean house is a sign of a wasted life”. Jaja, hahaha… zit ook wel iets in, naast Marie Kondo’s schrijven.

 6. @Elma, het lijkt me heerlijk om een overzichtelijke boekenkast te hebben waar ik zo een boek van de plank kan nemen. Zoals je weet liggen hier overal stapels boeken en ik ben blij dat dit eindelijk eens geordend zal zijn.
  Een gedeelte van de boeken zijn op dit moment opgeslagen in verhuisdozen.

  @Lida, uitzoeken en opruimen is een moeilijk proces!

  @Hilda de Wit, Stefan Verwey maakt voor de Volkskrant altijd geweldige prenten. Je ogen worden er altijd naar toe getrokken.
  Mooie spreuk die op de theedoek staat! Die vergeet je niet snel. Ik houd wel van een opgeruimd huis, maar op dit moment is dat ver te zoeken… Er moet dus toch nog het een en ander gedaan worden!

 7. Marie Kondo is geen voorstander van lege boekenplanken hoor, maar planken met boeken waar ze blij van wordt! Even voor de goede orde 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *