Rokjeskaarten uit Tenerife en Pays d’ocAnnievdA: ‘Deze kaarten vond ik in een doos in de garage. Ook een soort “zolder” opruiming.’


Wat een prachtige rokjeskaarten zijn dit Annie. Een mooie aanvulling op mijn collectie rokjeskaarten. Misschien moet er te zijner tijd maar eens een expositie komen van de rokjeskaarten. Ik wist eerlijk gezegd niet waar Pays d’oc ligt… Google vertelde me dat ik voor deze streek naar Zuid-Frankrijk moet gaan.

7 gedachten over “Rokjeskaarten uit Tenerife en Pays d’oc

 1. En Berthi, wanneer ga je die kant uit :-)) ?
  Het stuur moet ook een beetje westwaarts gedraaid worden, de Languedoc ligt in het zuiden naast Spanje. De lokale bevolking spreekt de langue (=taal) d’Oc (L’Occitan). Deze taal heeft veel overeenkomsten met het Catalaans. De foto van de stad (de onderste foto) op de kaart zal Albi zijn, die stad hopen wij eindelijk dit jaar eens te bezoeken.
  Joan Pau Verdier heeft veel chansons van Leo Ferré in het Occitaans bewerkt. Luister maar, heel anders dan het Frans: https://www.youtube.com/watch?v=FoRlwTWoU_k
  Groetjes, Tineke

 2. Oeps, met een beetje westwaarts, bedoel ik aan de westkant van de Rhone helemaal in het zuiden. Ga je te ver naar het westen, dan kom je onder Bordeaux uit en dat is weer een heel andere streek………………

 3. Deze kaarten zijn veel mooier dan de exemplaren die je nu kunt kopen.
  Deze streek in Frankrijk is mooi.
  Heb er nog eentje uit Spanje liggen voor je Berthi. Zal het je nog eens sturen.
  gezellige dag
  groetjes,Truus

 4. @Tineke, het is wel erg ver!:-)

  Dank je voor de extra uitleg. Ik heb op afbeeldingen van Albi gezocht en zag een schitterende stad! Wat een toeval dat jullie dit jaar naar deze plaats gaan! Wat zal je weer prachtige foto’s maken.

  Mooi om Joan Pau Verdier te horen. Totaal anders dan de Franse taal.

  @Truus uit Drenthe, aan de oudere rokjeskaarten is meer tijd en aandacht besteed. De reden dat de nieuwere rokjeskaarten iets minder uitbundig zijn uitgevoerd, heeft vast met geld en tijd te maken… Toch blijf ik ze allemaal waarderen om hun specialiteit!

 5. Berthi, wat leuk, dat “mijn” rokjeskaarten zo goed terecht zijn gekomen en dat ze nu op jouw blog staan.
  Veel succes met je verzamelingen en hartelijke groeten uit Emmen,
  Annie van den Assem

 6. Ze blijven leuk die rokjes kaarten. Ik heb er zelf ook een aantal gehad, maar waarschijnlijk bij de afval terecht gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *