Door Het Oog Van De Naald

De afgelopen weken was het nieuwe programma Door Het Oog Van De Naald te zien op de tv. Het was een naaiwedstrijd waarbij gezocht werd naar het beste duo dat samen kleding kan naaien. De eerste uitzending startte men met tien duo’s en elke week moest er één duo naar huis. Iedere uitzending kregen de duo’s opdrachten die beoordeeld werden door een jury. Zij beoordeelden alle creaties op pasvorm, kleur en stofkeuzes én het moest fashionable zijn!

Enkele uitzendingen van het programma Door Het Oog Van De Naald heb ik gezien en soms vroeg ik me af of het programma meer draaide om de emoties van de kandidaten dan om het werk van ze. Van mij hadden ze best meer mogen laten zien van de werkwijzen en meer informatie mogen geven over de technieken.


Vanavond was de finale en Annicke en Marloes zijn de terechte winnaars geworden. Zij gaan naar huis met dé naaimachine van hun dromen én een jaar lang gratis stoffen en fournituren. Verder krijgen zij een workshop bij Addy van den Krommenacker en zijn zij een keer hoofdredacteur van de Knipmode.

7 gedachten over “Door Het Oog Van De Naald

 1. Inderdaad terechte winnaars. Het programma zou wat meer de diepte in mogen. Ook begrijp ik het werken in teams niet. Ach, zo kunnen ze het hebben over “naaisetjes”, een niet zo leuke term.

 2. O, wat heb ik me geergerd aan ´naaisetjes´ en alle andere onzin en wat vreselijk jammer dat deze geweldige naaisters en naaiers zo te kijk worden gezet. Het zal wel in het commerciële concept passen, alhoewel ik een stuk van een moestuinprogramma heb gezien, notabene op de publieke omroep…waar het net zo toeging: niets over het proces, maar spelen op emotie en wie het snelst, snedigst en meest lollig kan kletsen.
  Gelukkig heb ik ´The sewing Bee´ op de BBC kunnen zien, waar het toch professioneler toegaat en waar je nog iets van opsteekt!

 3. Vond het Nederlandse programma niet zo geweldig–hetzelfde programma op BBC2 is veel meer op de persoon en techniek gericht en niet zo afkrakend bezig.
  Daar zijn al meerdere seizoenen bezig.
  Hetzelfde geld voor dat moestuinprogramma-als je er wat van wilt leren dan hoef je niet te kijken.
  jammer dat er zulke programma’s worden uitgezonden en nee ik kijk er naar.
  zonnige groeten,
  Truus

 4. Ik kan niet anders dan het hartgrondig met Truus uit Drenthe eens zijn. De Nederlandse versie van het BBC-format: The Great British Sewing Bee was een slap aftreksel van de Britse oervorm. Een wereld van verschil. Bij de BBC was de presentatie vakkundiger, de deelnemers die in hun eentje streden om de titel: Wie is de beste thuisnaaister of naaier (er deden flink wat mannen mee) waren sportiever en (hallo Holland) zij hielpen elkaar in plaats van onderling vals te bekvechten. En raad eens wat… de beste Sewing Bee bleek… een man te zijn. Ik beken een traantje gelaten te hebben want: van die BBC-versie heb ik zo genoten en al die Nederlandse afleveringen… ze kunnen wat mij betreft zo de prullenbak in. Zonde van mijn tijd. Puck

 5. Helaas heb ik geen enkele uitzending van Sewing Bee gezien, maar ik geloof jullie direct. Hier denkt men als je met elkaar gaat ‘bekvechten’ dat dit kijkers oplevert en helaas draait het in ons land vooral om het aantal kijkers. Men moet scoren met een programma, hoe dat gebeurt is minder belangrijk. Jammer, dat de kijkcijfers in Nederland op nummer 1 staan.

 6. Het is maar net waar je dit programma mee vergelijkt. Ik heb er erg van genoten, al die mooie stoffen en de deelnemers zo ontzettend hun best doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *