Opening expositie ‘De combinatie. Merk en stoplappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam en mangeldoeken’


Op deze stralende voorjaarsdag werd de expositie De Combinatie. Merk- en stoplappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam en mangeldoeken in het Historisch Museum de Bevelanden in Goes geopend.
Op de foto zie je de directeur van het museum Hans Oomen en conservator Nel van Leijen.


Zeer geïnteresseerde en aandachtige luisteraars waren afgereisd naar Goes om het fraaie textiel te komen bewonderen! Ik kijk dan ook terug op een zeer geslaagde en gezellige middag.


Nel van Leijen heeft een prachtige expositie samengesteld die helemaal bij mij past: duidelijk en overzichtelijk waardoor het geheel rust uitstraalt!

11 gedachten over “Opening expositie ‘De combinatie. Merk en stoplappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam en mangeldoeken’

 1. Van harte geluk gewenst met deze mooie tentoonstelling.
  Ik ga er gauw een keer heen.
  Fijne dag.

 2. Fijn dat het zo’n mooie dag was Berthi! Helaas kon ik er op het allerlaatste moment toch niet naar toe komen ­čÖü Ik stond min of meer op het punt van afreizen toen ‘het gezinsleven’ ineens dringend voorrang nodig had.. Tja, dit soort zaken kun je nooit plannen.
  Ik had je graag weer willen ontmoeten, hopelijk zien wij elkaar weer een andere keer! De tentoonstelling in Goes zal ik zeker gaan bekijken, ik ben erg benieuwd!
  Lieve groetjes Stefanie

 3. Gefeliciteerd Berthi met deze tentoonstelling. Fijn om te zien dat zovelen naar de opening hebben kunnen komen.
  Ik kom ook kijken!!

 4. Het was inderdaad een zeer geslaagde middag! Ik had het voorrecht om er bij te zijn en kan niet anders zeggen dan dat het een fantastisch mooie expositie is. Proficiat!
  Nadat ik vorig jaar je boek heb aangeschaft, en gelezen, was het verrijkend om deze stukken “live” te kunnen bewonderen!
  Groeten,
  Sari

 5. @Niesje, leuk dat je naar Goes gaat! Het is een prachtige expositie, zowel de mangeldoeken als de merklappen komen heel goed tot hun recht!

  @Lupineke, jammer dat het niet gelukt is om naar Goes te komen, maar je gezin staat op de eerste plaats. Ik hoop je weer snel te zien.

  @Ine, een uitstapje naar Goes is altijd leuk en volgens mij kan jij de weg naar het museum inmiddels blindelings vinden!:-)

  @Sari Dekker, fijn om te lezen dat je net als ik zo hebt genoten!

 6. Dat was een geweldige opkomst bij de opening van je tentoonstelling.
  Heb het doorgegeven aan mijn zus en ze heeft ook plannen om naar Goes te gaan om te kijken.
  zonnige dag
  groetjes,Truus

 7. Gefeliciteerd met je tentoonstelling.
  Ga er zeker naar kijken als ik weer voor het maandelijkse Handwerkcafe ben.
  Annemieke van der Tol

 8. Hoi Berthi,

  Het was zeker een leerzame maar ook gezellige middag !
  Ik ga deze zomer met mijn borduurvriendinnen nog eens terug.
  Dan maken we er weer een leuk uitje van.
  Daarna gaan dan weer vol enthousiasme met onze merklappen
  En andere projectjes aan de slag.

  Gr. Ton

 9. Het was gezellig en heel leuk dat er zoveel belangstelling was. Het zaaltje puilde uit! Ik kan iedereen aanraden een kijkje te gaan nemen bij de merklappen (enkele borduurlappen) en mangeldoeken van “De combinatie” en bij de overige zaken in dit met liefde en zorg ingerichte museum.
  Ook al heb je het merklappenboek in huis, in het echt zijn ze n├│g mooier. Berthi, je kunt terugkijken op een geweldige opening en de foto’s die je plaatst zijn ook weer prima gelukt.
  Groetjes,
  Tineke

 10. p.s. nog een extra compliment voor de `belichting“ wat een glans heeft die borduurzijde…prachtig !!

 11. Hartelijk dank voor de uitnodiging. Het was een voorrecht om de opening bij te mogen wonen. Berthi, er staat een prachtige en inspirerende tentoonstelling. Mijn complimenten. Met hartelijke groet, Rinske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *