Boekpresentatie Rondom textiel van Henriette Beukers


De kerk in Hurwenen zat gistermiddag vol! Textielmensen uit het hele land waren afgereisd naar het Hurns kerkje waar Henriette Beukers haar magnum opus zou presenteren. Na mooie toespraken van textielprominenten en prachtige gitaarmuziek, vertelde Henriette over het tot stand komen van haar boek Rondom textiel. Hierna werd het eerste exemplaar overhandigd aan Linda Hanssen: curator-consultant etnografisch textiel, hedendaagse textielkunst, mode & design – voorheen conservator van het Wereldmuseum, het lievelingsmuseum van Henriette.Uiteraard moest er gesigneerd worden!Herken je deze stof? Henriette heeft het stof zelf ontworpen voor Het Komplete Handwerken. Ze had nog een restje stof over en daar zijn tasjes van gemaakt waar het grote, zware boek precies in past. Het boek ziet er prachtig uit met ontzettend veel foto’s. Ik heb nog geen tijd gehad om het boek uitgebreid te bekijken en te gaan lezen. Binnenkort kom ik hierop terug, nu eerst zorgen dat de mangeldoeken voor de expositie in Zwolle geselecteerd zijn.

Vandaag was de eerste dag van de expositie in het Hurns kerkje. Hier lees je er meer over en kun je enkele foto’s bekijken. Morgen is de tentoonstelling ook nog te zien van 11.00 tot 17.00 uur.

5 gedachten over “Boekpresentatie Rondom textiel van Henriette Beukers

 1. Gister ben ik naar Hurwenen gegaan voor de tentoonstelling van Henriette Beukers.
  Prachtig! Wat fantastisch om een verzameling textiel te hebben en er zo mooi over te kunnen vertellen want zo leest het boek,als een verteld verhaal.
  Ik heb ook het boek gekocht met de handtekening van de schrijfster.
  Daarna een bezoekje gebracht bij onze dochter in Zuilichem.
  Groet, Niesje.

 2. Ben nieuwsgierig naar het boek- zag dat het ook in Zwolle op de Handwerkbeurs te koop is.
  Dit stofje heb ik nog steeds liggen- het was te klein om er een rokje voor dochterlief van te maken en daar toen andere streepstof voor gebruikt.
  gezellige zondag en geniet van je boek.
  groetjes,Truus

 3. Het was te glad in het noorden om veilig de tocht te maken naar Hurwenen.
  Maar ik kreeg gisteren al wel het door mij bestelde boek Rondom Textiel
  thuis bezorgd.Een prachtig boek! Kijken en lezen over allerlei onderwerpen
  is volop genieten! Het boek is met de vele foto’s een lust voor het oog.

 4. @Niesje, dat was een prachtige dag voor je en nu genieten van het boek!

  @Truus uit Drenthe, het boek is inderdaad ook op de Handwerkbeurs te koop en op zondag is Henriette er zelf.
  Wat leuk dat jij dit stofje nog steeds hebt. Misschien een idee of een tasje voor ’n boek of boeken te maken?

  @Hennie Stevan-Bathoorn, helemaal met je eens! Geniet ervan!

 5. Het nieuwe boek Rondom Textiel is prachtig! En de tentoonstelling was dat ook! En de plek van het kerkje in het rivierengebied was dat ook! En de ontmoeting met Henriette Beukers! Al met al was het een heel bijzondere dag en ik ben blij dat ik de rit naar deze korte tentoonstelling gemaakt heb. Ik heb deze bijzondere vrouw bedankt voor al het werk wat ze heeft gedaan om de schoonheid van etnisch handwerk uit te dragen. Op m’n blog Tweedehandswerk heb ik zojuist een aantal foto’s geplaatst. Wat was het mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *