Circa 80 merklappen deze zomer in het Zuiderzeemuseum

Deze zomer is in het Zuiderzeemuseum een tentoonstelling over handwerken uit eigen collectie. Greet van Duijn neemt de presentatie van de merklappen onder haar hoede. Er zullen circa 50 merklappen uit het depot van het Zuiderzeemuseum getoond worden en circa 30 stuks komen van andere musea en particulieren. Nu is Greet op zoek naar een geborduurd exemplaar van de lap van Mies Bloch. De lap en het patroon zijn afgebeeld in het ‘Mies Bloch Kruissteekboek’ dat uitgegeven is door Margriet in 1977.


Heeft iemand deze lap (zie foto) geborduurd en wil deze uitlenen aan het Zuiderzeemuseum van medio april tot eind oktober 2015? De lap wordt tentoongesteld in een geklimatiseerde ruimte en achter glas. Je kunt contact opnemen met Greet van Duijn, haar e-mailadres is: glvanduijn@hotmail.com

5 gedachten over “Circa 80 merklappen deze zomer in het Zuiderzeemuseum

 1. hallo berthi,

  ik heb vandaag een boekje bij de kringloper gekocht, het boekje heet merklappen en is geschreven door g e boone stolp. er zitten afbeeldingen in en werktekeningen.is dit boekje bij jou bekent? het is de vierde druk, maar ik kan niet vinden wanneerhet geschreven is.

  met vriendelijke groeten, esther

 2. Als er nog liefhebbers zijn die dit boekje graag willen..ik heb het dubbel !!~

 3. Hallo Berthi,
  Ik heb de bedoelde wandlap in mijn collectie. Ik ben wel genegen om deze lap
  voor de genoemde tentoonstelling uit te lenen.
  Zal ik de wandlap a.s. donderdag mee naar Zwolle nemen?

  Vr.groet,
  Hennie Stevan
  P.s.ik zal Greet van Duyn ook even een mail sturen.

 4. @Hennie Stevan-Bathoorn, prachtig dat jij deze lap in je collectie hebt. Je kunt het beste contact opnemen met Greet, want zij gaat dit verzorgen.

  Waarschijnlijk zal je de lap het beste op kunnen sturen naar Greet, maar dat hoor je wel van haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *