Herstel textiel


Tijdens en na de oorlogsjaren werd veel kleding vermaakt en hergebruikt uit noodzaak. Tegenwoordig worden ook veel materialen opnieuw gebruikt en textiel dat licht beschadigd is, wordt op een decoratieve manier hersteld zoals Zho Zho laat zien.

7 gedachten over “Herstel textiel

  1. Ja, zo kan het ook. Helaas heb ik geen gat in mijn spijkerbroek.

  2. Vandaag een heel stuk (☺) in de krant naar aanleiding van het nieuwe programma op rtl “door het oog van de naald”. Ik heb het nog niet gezien maar ben er wel nieuwsgierig naar.
    Op dit moment ben ik ook bezig met het herstellen van textiel. Mijn naaimachine is door manlief weer gerepareerd dus ik kan vooruit!

  3. @Ine, ik heb de eerste uitzinding van gisteren gemist, maar ga beslist een keer kijken. Vanmorgen las ik in de Volkskrant: ‘Over naaien ging het al met al maar nauwelijks. De aandacht ging uit naar de emoties.’

    Het herstellen van textiel staat volop in de belangstelling!

  4. In begin jaren ’80 van de vorige eeuw heb ik ook nog vaak noodgedwongen kleding vermaakt en hersteld. We hadden een lage loon, gingen verhuizen waardoor we op een gegeven moment alles dubbel te betalen hadden wat betreft huur, en energie. De kleertjes van mijn zoon, maakte ik aan de pijpjes langer met afstekende kleurtjes stof. (werd later heel hip )
    Van een buurvrouw kreeg ik een mooie jurk om te verknippen voor lapjes-dekens enz. Vond ik zonde dus de schouderbandjes ingekort en een scheurtje een mooie vlinder op ge-aplliceerd. Liep ik met een vlinder op de rug.. En een trui voor mijn man, daar zat een brandgaatje in van sigaretten-as. Heb ik een groene boormachientje overheen geborduurd.. .. Zo’n mooie trui, daar kon Lacoste niet tegenop. En zo komt Jan Splinter door de winter..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *