Ontslagen bij Vlisco uit Helmond


De verkoop van Vlisco stoffen in Nigeria stokt door de ellende – ebola, terroristen en de gekelderde olieprijs – in dit land. Hierdoor verliezen 100 mensen hun baan. Het gaat om mensen met een tijdelijk contract of uitzendbaan. Bij het Helmondse bedrijf werken nu 1000 mensen.

Hans Ouwendijk, directeur van Vlisco, geeft de volgende toelichting: ‘Het is zeker erg voor de mensen die het betreft, maar we hadden extra mensen aangenomen in de flexibele schil om de geplande groei te realiseren. De productie van het merk Vlisco vindt plaats in Helmond. Omdat de verwachtingen voor 2014 beter waren dan het uiteindelijke resultaat hebben we nu te maken met een overschot en moeten we de productie verlagen.’

7 gedachten over “Ontslagen bij Vlisco uit Helmond

 1. En nu maar hopen dat het geen mensen treft die weer moeilijk een baan kunnen vinden.

  gezellige zondag
  groetjes,Truus

 2. Ik had het al op de tv gezien. Vreselijk jammer voor deze mensen. Laten we maar hopen dat het hier bij blijft. Want deze fabriek moet blijven bestaan!!

 3. Niet zo’n leuk bericht, maar……………………………………..een bezoek aan de nieuwe winkel (Factory Outlet) op het fabrieksterrein is smullen voor de vlisco-liefhebbers.
  Elke dag open van 9.00-16.00 uur.

 4. Beste Berthi.
  Toch wel heel jammer van de crisis gevolgen bij Vlisco. Zij maken zulke gave stoffen. Er was (tijd geleden in museum Lakenhal ) kleine maar heel mooie tentoonstelling over Vlisco. Toen heb ik ook een boek gekocht waar ik nog geregeld in kijk. V.d factori outlet wist ik niets. Leuke tip!
  Kom je zaterdag naar merkwaardig? Groetjes Anneke.

 5. Nu maar hopen dat Vlisco zich door de moeilijke tijd heen weet te slaan.
  Heel verdrietig voor die 100 mensen die hun baan verliezen.
  Ik heb ook zo’n mooie tas van Mien B. gekregen. Ik heb hem al gebruikt en kan je zeggen dat hij heel praktisch in gebruik is.
  Laatst nog een hele mooie lap online gekocht bij Vlisco, maar ik moet zeker nog eens naar Helmond, naar de nieuwe Factory Outlet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *