Rondom textiel van Henriette Beukers


Henriette Beukers schrijft al meer dan vijftig jaar over hand­gemaakte textiel. Samen met haar man Henk Beukers vormde zij de hoofdredactie van Ariadne, de Ariadne Handwerkbibliotheek en Het Komplete Handwerken. In 1978 startten zij het tijdschrift Handwerken zonder Grenzen. Daarnaast maakten zij onder andere een groot deel van de Fabeltjeskrantpoppen en bijzondere toneelkleding. In Rondom textiel wil Henriette Beukers haar kennis doorgeven – kennis die zij gedurende al die jaren dankzij velen heeft opgebouwd.

Het boek Rondom textiel komt uit op 6 februari 2015 en kun je hier bestellen. Natuurlijk kun je ook op 7 of 8 februari 2015 naar de expositie in het Hurns kerkje gaan. Beide dagen zal Henriette aanwezig zijn om haar nieuwe boek te signeren.

6 gedachten over “Rondom textiel van Henriette Beukers

 1. Altijd al veel bewondering gehad voor het werk van echtpaar Beukers..
  Geweldig dat ze nu alleen toch weer doorgaat , ben heel benieuwd naar haar boek.. wat een onderneming !!

  7 of 8 febr, in Agenda gezet !!

 2. Dat is vast een prachtig boek geworden.Heb nog een paar van haar vroegere boeken in de kast staan en natuurlijk de 3 delen van Het Complete Handwerken net als de eerste jaren van HZG.
  gezellige dag
  groetjes,Truus

 3. Heel erg bedankt voor de tip. Ik heb het boek meteen besteld, ben een echte textiel liefhebber en heb nu al voorpret. Henriëtte Beukers weet er zoveel van!
  groetjes, Conny

 4. @Licia Huizer, als je kunt moet je zeker naar de expositie gaan. Misschien samen met je dochter?

  @Truus uit Drenthe, ik heb inmiddels een bibliotheek van hun werk!

  @Conny, erg leuk dat je het boek meteen hebt besteld. Ik wens je alvast veel lees- en kijkplezier!

 5. Hier kunnen wij niet om heen, dit boek hoort in onze boekenkast.

 6. Bedankt voor de tip. Ik denk dat ik dat nieuwe boek van haar ook wel ga kopen! Ik heb zelf ook veel oudere boeken van haar te koop. Alweer frappant dat we allebei met hetzelfde onderwerp bezig waren: ik heb net een blogje gemaakt over al die oude boeken uit de Ariadne Handwerkbibliotheek waar Henriette Beukers de redactie over voerde. Al heel lang vind ik dat zo’n mooie serie. Je vindt een foto van al die boeken op http://tweedehandswerk.nl/verschenen-boeken-in-ariadne-handwerkbibliotheek/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *