Engeland, Nederland en Zwitserland


Annemie Koenen: ‘Deze kaart is door mezelf gemaakt in een swap tussen Britse en Nederlandse viltsters. Nu ben ik weer in Engeland en stuur deze als textielkaart naar jou.’


WilmaD: ‘Ik vond je foldertje in het museum van Goes. Zelf spaar ik klederdrachtkaarten uit de hele wereld. Hopelijk is dit de bedoeling. Het is een stuk van een zijden vest van de Zeeuwse klederdracht.’


EllyV: ‘Toen ik deze kaart zag moest ik aan jou denken en om je dat te laten weten stuur ik hem aan je op.’


TinekevM: ‘Het is niet de geijkte textielkaart en toch weer wel. In Appenzell, St. Gallen, was de stitchery van grote betekenis, maar nu doen nog maar een paar vrouwen met de hand. In het museum was een mooie tentoonstelling, maar ik ben niet handig met foto’s maken en op de mail te zetten. In St. Gallen was de afdeling stitchery en andere textielvormen helaas gesloten.’

2 gedachten over “Engeland, Nederland en Zwitserland

  1. Nog steeds zijn er mooie kaarten te koop en wat leuk dat iedereen bij het zien van deze mooi kaarten aan jou denkt het vergaat mij net zo.
    Mijn kaart moet alleen nog op de post.
    Groet, Niesje

  2. @Niesje, ik voel me enorm vereerd dat de lezers van mijn blog bij het zien van textielkaarten aan mij denken! De expositie in Museum de Kantfabriek ligt alweer bijna een jaar achter ons en toch blijven de textielkaarten in de aandacht staan. Ze worden allemaal keurig bewaard, ze zijn me dierbaar en inmiddels vertellen ze een mooie geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *