Nederland, IJsland en Frankrijk


Een textielkaart van Licia Huizer vanuit Serooskerke. Het is een schilderij van Cocky Wattel met de titel Keuvelende vrouwen. Zo te zien worden ook elkaars gebreide kousen besproken.


FrederikeD: ‘Vanuit Noord-IJsland een hartelijke textielgroet. Een soortgelijk kostuum zagen we in een museum in Laufás, een oude turfboerderij met véél textiel-huisvlijt.’
Op de textielkaart zie je het nationaal kostuum van IJsland uit 1860.


EvelienV: ‘Nu zie ik overal textielkaarten. Deze kocht ik in een winkeltje in Bayeux, waar dames in de winkel zaten te kantklossen. Ze vertelden me dat het stukje kant op deze kaart typisch is voor Bayeux en dat zo’n stukje wel 4 uur kost om te maken. De foto toont de streekdracht van Bayeux. Het magnifieke tapijt van Bayeux hebben we uiteraard ook bekeken.’


EvelienV: ‘Een textielgroet van mij uit Normandië. Gisteren dit prachtige kleine museum (Musée et Jardin Christian Dior – Granville) bezocht. Het geboortehuis van Dior, waar hij zijn leven lang prachtige herinneringen aan hield en inspiratie uit putte. Op deze plek, met zicht op zee en de romantische tuin, kan ik mij dat heel goed voorstellen. De roze villa herbergt een mooie collectie van zijn beroemdste modellen, naast meer dan 100 foto’s van allerlei modefotografen. Couture van het huis Dior tot heden. Ook Raf Simons laat zien dat hij goed past in deze traditie. Een feestje zo’n museum!’


Ook Tineke bracht een bezoek aan het voormalige woonhuis van Dior.


Tineke: ‘Gelukkig waren we nog op tijd in Granville voor de laatste dag van de fototentoonstelling in het voormalige woonhuis van Dior. Er waren geen leuke ansichten, geen leuk boek en je mocht niet fotograferen. Jammer, want er was veel moois te zien. Ik hoop aan de hand van de tentoonstellingsfolder wat foto’s op Google Image terug te kunnen vinden. Het was de dag van het culturele erfgoed, de musea waren gratis. Om 10.10 (10 minuten na opening) stonden we al in de rij voor Dior. Daarna over het strand (Dior zelf ging ook door het poortje in de tuin voor zijn dagelijkse duik in zee) naar Granville voor de foto’s van Marc Riboud. Ook de moeite waard! Onze gîle kijkt uit op Mont Saint Michel, ook een foto waard!’

De afbeelding op de kaart is gemaakt door Marc Riboud in 1953.

4 gedachten over “Nederland, IJsland en Frankrijk

 1. Leuk om weer textielkaarten te zien bij jou.
  Vandaag éven’ in China geweest en heel veel mooie klederdrachtstukken gezien en –daar ging het om–een Chinees garenvouwboekje gemaakt onder leiding van Ien Rappold.
  Dank voor je wens voor het weekend–ga zeker genieten en het garenboekje versieren.
  gezellige zondag
  groetjes,Truus

 2. Leuk om weer textielkaarten te zien bij jou vandaag.
  Was vandaag éven in China’ en heb veel gezien en gehoord over de Chinese klederdrachten.Maar ook een Chinees garenvouwboekje gemaakt onder leiding van Ien Rappold–wat is dat geweldig leuk om te maken!
  Ga zeker genieten dit weekend en morgen het boekje versieren!
  gezellige zondag
  groetjes,Truus

 3. @Truus uit Drenthe, leuk dat je een Chinees garenboekje hebt gemaakt en dat je net zo enthousiast bent als ik!

 4. Truus uit Drente@ zonder dat wij elkaar kenden zaten wij samen gisteren bij Ien Rappoldt om het garenboekje te maken. Heb jij ook zo vreselijk genoten?

  Vanmorgen pakte ik het garenboekje, heb ik dat gemaakt onvoorstelbaar.
  Niet alleen het garenboekje, ook kunnen wij verder met nog veel meer Chinese technieken die Ien ons heeft laten zien. Met alles wat in het werkpakket zit kunnen wij nog maanden verder om alles uit te proberen.

  Een grote pluim voor Ien Rappoldt war wij graag nog een keer terug komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *