Amsterdamse Koggetjes


Na de ontdekking van de Amsterdamse Korstjes, volgen de Amsterdamse Koggetjes die ik de afgelopen week per toeval zag liggen bij Appie. Nieuwsgierig naar het verhaal achter dit heerlijke koekje ging ik surfen op internet. Bij FoodWeLove lees ik het volgende: ‘Het koggetje is een echt Amsterdams koekje. De naam komt van het andere woord voor schip: Kog. Hiervan stond een afbeelding in het oude wapen van de stad. In 1934 werd er in Amsterdam een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuw, fijn koekje. Verschillende banketbakkers bonden de strijd met elkaar aan. Winnaar werd het koggetje, die je ook wel eens tegenkomt onder de naam nougatine. De Zeeuwse Co van Strien begon in 1938 met het familiebedrijf Van Strien. Jacques van Strien is de zesde generatie en wil de eer van zijn voorvaderen hoog houden. Dat doen ze bij Van Strien met vakmanschap, de beste ingrediĆ«nten en liefde voor hun product. En dat proef je. Bij van Strien zijn ze zo eigenwijs om bij het standpunt te blijven dat ouderwets handwerk nu eenmaal het allerbeste is. Heel verstandig toch?’

2 gedachten over “Amsterdamse Koggetjes

  1. Mmmmm deze zijn zooooo lekker!!!!
    Heb de Amsterdamse Korstjes ook gekocht,maar die kunnen niet aan de Koggetjes tippen!!!
    Het water loopt me in de mond…zuuuucht….
    goed weekend
    groetjes,Truus

  2. @Truus uit Drenthe, ik ben het met je eens. De koggetjes zijn zo ontzettend lekker! Voor jou ook een mooi weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *