Rokjeskaarten uit Sicilië en Saint-Malo


Peter en Thijmen waren afgelopen zomer in Sicilië voor een schaaktoernooi waar ze twee rokjeskaarten vonden en deze naar mij stuurden! Al eerder kwam een fraaie geborduurde textielkaart uit Sicilië die je hier kunt vinden.


In september kwam nog een prachtige rokjeskaart mijn kant op, en wel vanuit Saint-Malo.


Tineke: ‘Vandaag zijn we naar Cancale. Geen floating pen te ontdekken, maar wel een rek vol met geborduurde kaarten. Dat was nog moeilijk kiezen. Uiteindelijk werd het St. Malo, want daar willen we deze week ook nog heen. Ons huis (’t balkon) ziet uit op de baai en Mont Saint-Michel, daar had jij niet al te lang geleden een geborduurde kaart (hier te zien) van op je blog staan. Volgens mij had die dame een andere jurk aan dan degene op deze kaart. Het is eb en het is een drukte van belang op de oesterbanken die hier vlak voor de kust liggen. Tractoren met aanhangers vol zakken oesters rijden het land op nu het tij begint te wassen.’

Wat blijven ze toch speciaal deze rokjeskaarten. Fijn dat ze vandaag de dag nog steeds verkocht en gekocht worden. En dat er voldoende variatie in deze kaarten in Bretagne is, legde Tineke vast met haar digitale fotocamera.


Nog een andere rokjeskaart uit Bretagne kun je hier bekijken en in 2011 stuurde Tineke deze geborduurde textielkaart vanuit Bretagne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *