Mangeldoeken in Historisch Museum de Bevelanden


Vanaf nu zijn zes fraaie mangeldoeken uit mijn collectie te zien in Historisch Museum de Bevelanden. De mangeldoeken hangen in een vitrine die zich in het museumcafé bevindt en de jacquard damasten doeken zullen daar circa een jaar blijven hangen. Zie je de kleine en grote mangelbak in de vitrine? En de kleine linnenpers en zelfs een kleine trek- ofwel bakmangel, de voorloper van de draaimangel! Prachtig samengesteld! Mijn complimenten!

De foto is gemaakt door Hans Oomen.

6 gedachten over “Mangeldoeken in Historisch Museum de Bevelanden

 1. Leuk!! Op de site staat echter van 17 maart t/m 1 november? Of komen er dan nog meer te hangen?

 2. Wat prachtig, en heerlijk dichtbij! Ik ga ze zeker bewonderen, Berthi! Bovendien kun je daar heerlijke thee drinken 😉

 3. Wat hebben je mangeldoeken een prachtig plaatsje gekregen.
  Na de Limburgse toer moeten wij maar eens naar Zeeland gaan.
  Daar is zo veel moois te zien.

 4. Een prachtig plekje waar jouw doeken hangen en de mangelbakken.
  Wie weet kom ik volgend jaar nog eens in het Zeeuwse.
  gezellige zondag
  groetjes,Truus

 5. Daar hangen ze mooi! Leuk dat er weer iets van je collectie tentoongesteld kon worden, zodat nog meer mensen er naar kunnen kijken.

 6. @Ine, vanaf 17 maart 2015 worden de merk- en stoplappen uit mijn nieuwe boek tentoongesteld in het museum. Maar eerder zijn deze mangeldoeken al te zien in het museumcafé en blijven daar circa een jaar hangen.

  @Lupineke, …en vanaf 17 maart 2015 zijn ook nog eens de merk- en stoplappen uit mijn nieuwe boek te zien in de Merklappengang van het museum!

  @Elma, ja erg leuk dat de mangeldoeken nu in Zeeland zijn te zien en dan ook nog eens in Zwolle op de Handwerkbeurs in februari 2015.

  @Truus uit Drenthe, wie weet zie ik je eerder… en wel in Zwolle op de Handwerkbeurs waar ik dan circa 20-25 mangeldoeken zal tentoonstellen.

  @Margriet, de mangeldoeken blijven speciaal onder al het fraaie historische textiel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *