Kantje per Week


Een groep kantklosdocenten die samen de NKO hebben gedaan, hebben besloten om in navolging van een Randje per Week een Kantje per Week te publiceren.

Elke week op woensdagmiddag rond 15.00 uur komt er op deze pagina een kantje bij. Zij streven er naar om het voor iedereen interessant te maken, dus niet alleen eenvoudige kantjes, maar ook ingewikkelde.

Deze kantjes kun je bijvoorbeeld in een pronkrol samenvoegen. Een pronkrol werd vroeger gemaakt om alle naai-, stop- en handwerktechnieken te oefenen en te tonen. Als je alle kantjes minimaal 15 cm lang maakt, heb je voor zo’n rol circa 40 cm stof nodig van 140 cm breed. Deze is te koop bij Elma Hoogerbrugge, e-mail: elma.hoog@kpnmail.nl en kost circa € 12.00 per meter exclusief verpakking en porto.

5 gedachten over “Kantje per Week

 1. Kantje van week 49 staat er. Veel kantklosplezier met dit mooie kantje.
  Op facebook kun je ons ook volgen bij KANTJE PER WEEK.
  Berthi bedankt dat je ons kantje per week een plekje geeft op je blog.
  Er is maar 1 letter verschil met “randje” per week, wat ons op het idee heeft gebracht.

 2. Wat een leuk idee en wat jammer dat mijn moeder, inmiddels bijna 92, niet meer kan kantklossen want wat had ze anders graag meegedaan. Zal het haar laten lezen/zien want de belangstelling voor handwerken blijft en helaas voor haar ben ik “de wol” ingegaan ….. spinnen, verven, weven e.d. Voor hen die meedoen heel veel kantklosplezier!!! Groeten Lineke

 3. Wat een leuk idee om dat ook met kantklossen te doen!
  Helaas is het bij de linnenslag gebleven-je kunt ook niet alles doen.
  Zag ook al bij iemand dat met patchwork een soort randje werd gemaakt.
  gezellige avond
  groetjes,Truus

 4. Dat heb ik maar eerst opgeslagen en kan ik waarschijnlijk wel gebruiken bij mijn Marker cursus van Margreet en Marcella

  gezellige dag
  groetjes,Truus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *