Sinterklaas aangekomen in Gouda

Sinterklaas is vanmiddag met de Pakjesboot aangekomen in Gouda. Hij werd opgewacht door zijn Pieten, daar zijn dit jaar behalve Zwarte en de aangekondigde Stroopwafel- en Kaas Pieten, ook een paar Witte en Clowns Pieten bij.

‘We vonden het allemaal een fantastische intocht’, zei de sint. Hij was blij dat zo veel kinderen en Pieten hem stonden op te wachten. Hij zei niets te hebben meegekregen van eventuele onrust op de Markt, ‘want we waren een beetje verdwaald’. Verder vertelde hij ook nog: ‘Er is een hoop gedoe geweest, maar Sinterklaas zegt altijd: het komt vanzelf weer helemaal goed.’


HEMA is al helemaal in de ban van pakjesavond en richt zich dit jaar met name op zachte breisels.

4 gedachten over “Sinterklaas aangekomen in Gouda

 1. Ha, dat verwachtte ik al. Een logje over de Hema breisels. Zelfs de Hema etalage hier ter plaatse is aangepast. En ook zag ik alweer breiwol aldaar. Bijzonder toch, die golfbeweging van wat “in” is en wat niet.
  Groetjes en prettige zondag, Tineke

 2. Wij wonen aan de rivier in Dordrecht en hebben vanmiddag de Sint en zijn Pieten ook dit jaar weer een warm welkom gegeven en blij gezwaaid 🙂 vanaf ons balkon toen ze voorbij voeren op weg naar de haven bij ons om de hoek waar vele kinderen vol spanning stonden te wachten en daar gaat het toch uiteindelijk om!!!!!. Zooo heerlijk om in deze tijd weer een beetje kind te kunnen zijn en een verlanglijstje te maken vol “wollige” wensjes, boeken, USB stick in de vorm van een bolletje wol (ook van de Hema!) en dan maar aftellen en afwachten ………….. en nu zelf ook creatief aan de slag voor de anderen!

 3. Het is een feest voor de kinderen en die hebben genoten zo te zien op de tv.
  Jammer dat er dan toch door het journaal zoveel aandacht aan de demonstratie wordt gegeven-daar is het immers juist om te doen? Niets erover zeggen,was beter geweest.
  Helaas woont kleindochter te ver weg om met haar mee te genieten van de intocht.Over een week hier de intocht vlak voor de deur….
  Ga zo genieten van kleinzoon die vandaag komt met z’n ouders.
  gezellige zondag
  groetjes,Truus

 4. Onze kleinkinderen hebben genoten van de intocht en wij ook. Mijn kleinzoon mocht aan de haven staan met zijn klas en mijn kleindochter keek bij ons voor het raam toen de sint met zijn gevolg langs kwam. Ook toen ze de stad in gingen voor de activiteiten die er waren hebben ze niets mee gekregen van de rellen. We hebben dit pas vernomen op het nieuws. Jammer dat daar alle aandacht naar uit gaat, terwijl de hele binnenstad zo hard bezig is geweest met versieren. De meeste bewoners die aan de route wonen hebben gehoor gegeven om hun gevel te versieren met pakjes en de lantarenpalen zijn door veel vrijwilligers eveneens versierd. Jammer dat alle aandacht is uitgegaan naar een kleine groep reltrappers die ’s nachts al begonnen zijn met overal stickers op te plakken om het feest voor de rest te bederven. Ze hadden inderdaad er beter niets over kunnen zeggen op tv, want nu voelen ze zich beloond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *