Schoolmerklap Houkje Schilstra terug naar Friesland


Dat was een ontzettend gezellige middag met Wiesje en Sijtze Haga. In deze log lees je over het eerste contact met Wiesje en Sytze en vanmiddag was het al zover dat de merklap van Houkje op reis zou gaan naar Friesland, terug naar haar familie.


Als je het borduurwerk van de merklap van Houkje bekijkt, zie je dat zij een goede handwerkster zou worden. Dat blijkt ook eens uit de hoeveelheid handwerkjes die zij maakte. Af en toe borduurde ze, maar haar voorkeur ging uit naar het haken. Heel veel fijne kleedjes maakte Houkje die ze mooi bewaarde in een doosje dat vanuit Amerika naar Nederland was verstuurd.Dit merklapverhaal heeft net als in een sprookje een prachtig einde en dat geeft me een goed gevoel!

6 gedachten over “Schoolmerklap Houkje Schilstra terug naar Friesland

 1. Wat goed dat het merklapje weer terug is–ze zullen er vast heel blij mee zijn.
  Wat een leuk borduurtje heeft ze gemaakt en oh die kleedjes! Heb hier ook een koffertje vol van dit soort hier liggen gemaakt door mijn Moeder.En een paar door mij gemaakt zijn allang weggegeven.
  goed en zonnig weekend
  groetjes,Truus

 2. Wat een “goed gevoel” einde aan dit verhaal! Dat heeft een mens af en toe nodig. En zo leuk dat het via jouw weblog te lezen is Berthi. Er “zwerven” her en der nog zulke mooie dingen, geweldig dat ze via internet af en toe in de belangstelling komen te staan.
  Prettig weekend (hier schijnt de zon al uitbundig), Tineke

 3. Wat een bijzonder verhaal en wat mooi dat de merklap nu weer “thuis” is.
  Fijn weekend allemaal – groetjes Lineke

 4. Dit is voor mij een heel bijzonder verhaal en zeer speciaal dat de merklap weer ’thuis’ is zoals Lineke al aangeeft.

 5. Hallo berthi,

  De Sampler is met 3 quilts bezig voor serious request. De eerste quilt Sylvia’s bridle Sampler was binnen 2 uur uitverkocht. En nog twee tulpen quilts. Klanten in de winkel zeggen telkens dat ik dat moet melden bij berthi’s weblog. Mocht er belangstelling zijn van jouw kant om dit op je weblog te vermelden dan hoor ik het graag. Met vriendelijke groet Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *