Romantische mode – Mr Darcy meets Eline Vere IV


De 19e eeuw biedt inspiratie voor moderne ontwerpers. Dit kan zijn op het gebied van constructie, materiaal, decoratie of silhouet. Modeontwerper Jan Taminiau past geregeld vormen uit historische modes in zijn creaties toe. Het schitterende borduurwerk van zijn japonnen wordt met de hand aangebracht volgens oude technieken. Hiervoor zoekt hij soms samenwerking met Maison Lesage, het befaamde borduuratelier in Parijs. Het contrast zoekt Jan Taminiau in extreme vormen of rauwe rafels aan zijn couture, die voor een heel ander spanningsveld zorgen dan bij de japonnen uit het verleden.
Foto: Jan Taminiau, avondjurk, collectie ‘Nature Extends’, herfst/winter 2011.


De twee avondjurken die je links op de foto ziet zijn van de hand van Jan Taminiau, collectie ‘Nature Extends’, herfst/winter 2011. Het mannenkostuum op de voorgrond is uit de herfst- wintercollectie 2013 van Vivienne Westwood.

1 gedachte op “Romantische mode – Mr Darcy meets Eline Vere IV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *